Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОдбојкаОдбојка

Ана Бјелица у Црвеној звезди!

Репрезентативка Србије Ана Бјелица поново ће обући црвено-бели дрес!

Након четири године Ана Бјелица се вратила у Црвену звезду и у наредном периоду играће за клуб у којем је поникла и са којим је освојила 4 титуле шампиона Србије и 4 национална Купа.

Ја сам Звездино дете и мени је Црвена звезда много дала. Немам осећај да сам странац, већ се осећам као да сам све време била ту. Драго ми је да сам дошла у моменту када могу да помогнем Звезди на неки начин, као и она мени, да успемо заједно да се издигнемо из ситуације у којима смо се нашли – изјавила је Бјелица.

Ана се вратила у клуб у моменту када је дошло и до промене на месту првог тренера.

У клуб је дошао и Сале Владисављев са којим сам радила у репрезентацији. Доста смо добро сарађивали, имамо добру комуникацију и све је онако како би требало и да буде. Јако сам срећна што имам прилику да помогнем када сам у најбољим годинама и у одличној форми – истиче коректорка црвено-белих.

Иако није била у клубу, Ана је пратила игре и резултате Црвене звезде.

Све време сам пратила игре Звезде. Било ми је јако жао што у протеклом периоду Звезда није успевала да дође до трофеја, с обзиром да смо некада умели да вежемо по 25-30 мечева без пораза, биле смо доминантне, ко год да је играо. Чак смо и у Европи били на високом нивоу. У тренутку када сам одлазила знам да је клуб био у финансијској ситуацији да не може да доводи озбиљна и скупа појачања, али мислим да сваки играч мора да схвати да је јединствена прилика да брани боје Црвене звезде и да нема много њих који ту прилику и добије. Јако је велика ствар да дођеш и играш за Звезду, будеш стартер или бар међу 12 најбољих. За мене је то била веома велика ствар и Звезди сам дала колико сам могла, као и све остале саиграчице с којима сам у то време играла. Касније сам видела да се више не размишља на тај начин. Надам се да се то сада враћа и да сви схватају да је Црвена звезда клуб који ће заувек постојати. Велика је част играти за Црвену звезду и много је велика ствар када из Звезде одеш у неки други клуб у иностранство, а оставио си траг у највећем српском клубу – закључила је Бјелица.

Након одласка из Црвене звезде играла је две године за Чемик Полице из Пољске, са којим је освојила дуплу круну 2014. године, Беледијеспор из Турске и бразилски Волеј Нестле Осаско. Ове године је са репрезентацијом Србије освојила златну медаљу на Европском првенству у Бакуу (Азербејџан).

Наша Ана Бјелица имаће прилику да поново заигра за своју Црвену звезду већ у петак 8. децембра када се црвено-беле састају са Спартаком из Суботице у Београду од 18 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Estrella Roja дец 5, 2017 at 20:09

Morao sam da pogledam datum i godinu ove vesti, za svaki slučaj. Ogromno pojačanje!!! Dobro došla nazad u svoj klub, Ana. Veliki naklon Upravi za ovaj sjajan potez. Imamo brata i sestru konačno u SD-u, i to u bitnim ulogama.

Reply

Leave a Comment