Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Ле Талек – Навијачи заслужују пролеће у Европи!

Остало је два дана до меча са Келном, последњем у групној фази Лиге Европе. Звездин штопер Дамјан Ле Талек очекује да је ово тек почетак успеха његове екипе у европском такмичењу.

– Никада не осећам притисак, заиста. Свакој утакмици приступам пођеднако озбиљно, свака ми је важна. Наравно, мечеви у европским такмичењима код свих изазивају веће интересовање. У овом тренутку, чујем доста људи који причају о томе како Звезда 25 година није дочекала пролеће у Европи и сада су све очи уперене у нас. Наши навијачи очекују много од ове генерације јер имамо заиста велике шансе да прођемо групну фазу. Сигуран сам да ћемо сви на терену дати све од себе како бисмо на крају меча славили наставак европског пута – рекао је Ле Талек.

Звездин штопер истиче навијаче као важан део сваке Звездине победе.

– Навијачи су заслужили победу јер нас заиста од првог дана шампионата подржвају. Ми смо једна од ретких екипа која има ту привилегију да се на сваком терену на коме играмо осећамо као код куће, јер нас наши навијачи прате где год да играмо. Зато им се и захваљујем после сваке утакмице, мислим да је то нормално. Сигуран сам да ће и у четвртак бити пун стадион и да ће нам навијачи приредити утакмицу за памћење. Време је лоше, температура је јако ниска, Келн нема добре резултате иза себе, даће све од себе да победе и зато су нам наши навијачи још потренији. Играмо увек на победу, не размишљамо о нерешеном исходу. Нећемо размишљати о резултату меча у Лондону, не морамо да се осврћемо на њих. Ако победимо пролазимо даље, а ми желимо да победимо.

Немачки тим ће од ове недеље са клупе предводи досадашњи тренер подмладка Келна Штефан Рутенбек.

– Нама може да представља проблем то што је Келн променио тренера. Увек је тешко против екипе која има новог шефа стручног штаба јер сви играче желе да му се докажу и да се представе у што бољем светлу. Може се рећи да је форма Клена у успону, играли су 2:2 са екипом Шалкеа која је заиста одличан немачки тим. Сигурно нас очекује тешка утакмица.

Екипа Црвене звезде примила је најмање голова у групи „Х“ Лиге Европе.

– Много нам значи што смо примили најмање голова, то значи да  цела екипа игра одлично. То што је наша одбрана тако добра је заслуга целог тима, у свим линијама играмо одлично и зато и можемо да се похвалимо тако малим бројем примљених голова. Морамо да наставимо у истом ритму, ако будемо играли како смо и до сада сигуран сам да ћемо проћи групну фазу – поручио је Ле Талек.

Повезане вести

Leave a Comment