Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Пораз кошаркашица у Бугарској

Кошаркашице Црвене звезде поражене су у утакмици 8.кола WABA лиге у Бугарској од екипе Берое, 84-78 (14-23, 26-11, 15-24, 29-20).

Звездин тренер Драган Вуковић није могао да рачуна на Милицу Бојовић, уместо ње је прилику пружио Марији Ристић. Интезивна утакмица, са доста брзих серија кошева. Звезда је уложила много енергије да стигне противника и сачува предност, али је овога пута она била на страни бугарске екипе у виду америчког триа – Тиере Бенкс, Бритни Рајт и Алише Вомак.

На почетку меча се играло чврсто, а домаћа екипа је прва дошла до предности (4-0) и водила до средине првог периода игре (11-6), када је Марија Прља тројком иницирала Звездину серију 9-0, у којој је постигла седам поена. Звезда је на крају прве четвртине водила са максималних +11, 23-14.

Берое је у односу на први део фазе регионалног такмичења појачан са три интернационалне играчице из САД – Бенкс, Рајт и Вомак, које су и биле кључне у преокрету бугарског вицешампиона у другој четвртини. Бенкс је забележила свих 16 поена у другој четвртини у којој је Берое са две серије успео да искористи пад у игри Црвене звезде. Серијом 10-0 је дошао до резултатског егала, а серијом 7-0 преузео предност и на полувреме отишао са вођством 40-34.

У наставку, Звезда је константно прилазила и претила, и успела да преузме вођство преко Александре Катанић и Мине Ђорђевић серијом од шест везаних кошева. Бенкс је стала у трећој четвртини, Звезда је добром одбраном неутралисала решења домаће екипе и пред последњих десет минута водила 55-58.

Ипак, амерички трио у редовима Бероеа је постигао све поене за бугарску екипу у последњој четвртини, изузев три искоришћена пенала Наневе у финишу, комбиновано 26, и донео победу. Звезда је одржавала предност до последњих пет минута, када су Бенкс и Рајт серијом 7-0 донели својој екипи 67-62, а у тим моментима је пету личну грешку зарадила Биљана Стјепановић. Звезда је имала прикључак, Прља и Ђорђевић су са две тројке смањили разлику на само један кош, али тада је и Вомак почела да погађа. У последњем минуту Берое је имао 8 поена предности (82-74), које је Звезда успела да смањи и уведе меч у саму завршницу са 82-78, а коначан резултат је поставила Нанева са пенала.

Једна од предности бугарске екипе у односу на шампиона Србије је била и у контроли скока, захваљујући Тиери Бенкс. Проблем су представљали и фаулови Биљане Стјепановић.

Најефикаснија је била Мина Ђорђевић са 22 поена, Прља је постигла 16.

Други пораз црвено-белих у WABA лиги. Звезда у наредном колу дочекује подгоричку Будућност у Железнику.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 9 (3ск 2ас 3укл), Стјепановић 8 (2ск 4ас), Тешић, Прља 16 (2ск 6ас 4укл), Богићевић 6 (2ск 3ас), Зукановић, А.Катанић 9 (6ск 5ас), Ђокић, Наумчев, Ристић, Ђорђевић 22 (7ск 5укл), Јовановић 4.

Повезане вести

Leave a Comment