Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Звезда поново савладала Обилић и прекинула негативну серију

Рукометаши Црвене звезде савладали су Обилић у 11.колу Суперлиге у „Шумицама“ – 32:26.

Ненад Перуничић је осим Шотића, који је бодрио саиграче са трибина, и дуже одсутног Дамјана Блечића имао све играче на располагању после дужег периода. Црвено-бели су успели да прекину негативан низ.

Звезда је добро отворила утакмицу, стигла прва до осетније предности (8:5), али Обилић је још једном показао да није случајно на тренутној позицији. Изједначили су гости, затим у три наврата имали и минималну предност, али су изабраници Ненада Перуничића одлучно кренули ка циљу и успели серијом од четири везана гола да преокрену резултат у своју корист, а Обилић је голом Милана Ћоровића смањио на 15:13 пред одлазак на одмор.

Звезда је у наставку контролисала игру, у серијама постизала голове и повећавала предност, и није пружала прилику Обилићу да покуша да се врати у игру. Предњачио је Виктор Матичић, непогрешив са крилне позиције, са седам метара, у контранападу. Улио је самопоуздање саиграчима, Александар Бабић је са неколико лепих голова крунисао Звездину победу. Коначан резултат поставио је Палевић за максималних плус 6 и коначних 32:26.

10 голова Матичића, по 5 су постигли капитен Дејан Бабић, Александар Бабић и Иван Мошић.

Звезда у наредном колу дочекује Југовић, на старту другог дела шампионата, након паузе.

Црвена звезда – Обилић 32:26 (15:13)

Београд, дворана: „Шумице”. Гледалаца: 100. Судије: Мошорински (Нови Сад) и Панџић (Зрењанин). Седмерци: Црвена звезда 6 (5), Обилић 7 (5). Искључења: Црвена звезда 6, Обилић 4 минута. Црвени картон: Миљаковић (Обилић)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Радисављевић, Мошић 5, А.Бабић 5, Љубојевић 2, Палевић 1, Пешић 2, Љубеновић, Бугариновић, Милосављевић 1, Пејчиновић, Матичић 10, Д.Бабић 5, Кљајић, Зејак 2, Ђурковић. Тренер: Ненад Перуничић

ОБИЛИЋ: Радовић, Живковић 1, Бијелић, Ћоровић 6, Аничић 2, Јестровић 4, Биочанин 1, Радовановић, Миљаковић 1, Павић 2, Минић, Теодоровић 1, Ћирић 5, Антић 1, Грбић, Ивошевић 2. Тренер: Даниел Петковић

Повезане вести

Leave a Comment