Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Дупли одбојкашки програм на Бањици

Одбојкаши Црвене звезде су везали два пораза у шампионату Србије и после осам одиграних мечева имају скор од три победе и пет пораза. Прилику да поправе скор имаће у последњем колу прве половине регуларног дела првенства, а противник ће бити крагујевачки Раднички.

Одбојкашки клуб Раднички из Крагујевца је основан 1945. године, а учествовали су у свим лигама старе Југославије. Након распада државе, клуб се неко време такмичио у нижим ранговима такмичења, а у сезони 2003/04 су обезбедили учешће у најјачем рангу домаћег такмичења, и од тада играју у друштву најбољих. Убрзо су постали један од најбољих клубова у Србији, па се могу похвалити са две титуле првака државе (2008/09 и 2009/10) и једним националним купом (2007/08). Два пута су учествовали у Лиги шампиона, а успевали су да стигну и до четвртфинала Купа изазивача, као и четвртфинала Купа ЦЕВ. Због слабије финансијке ситуације, у последњих неколико сезона су се углавном борили за опстанак у Суперлиги Србији. У досадашњих осам утакмица овогодишњег шампионат, остварили су половичан учинак од четири победе и четири пораза, а успели су да се пласирали и у полуфинале Купа Србије, где ће играти управо против нашег тима.

IX коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије

Црвена звезда – Раднички (Кг),

Дворана: УСЦ „Вождовац“, петак, 08. 12. 2017. године, 20:30h

Одбојкашице Црвене звезде  оствариле су обе победе после промене тренера, али их у последњем колу првог дела шампионата очекује  знатно тежи противник – Спартак из Суботице.

После тек осмог места на табели прошле сезоне у Суботицу се вратила капитен и средњи блокер, Тања Средић, а као појачање на позицији техничара стигла је Јована Гогић. Најбољи играч екипе је коректор Милена Рајлић, која је и један од најефикаснијих појединаца у првенству. Прати је Катарина Јовић, млади примач сервис, и поменута Средићева. Екипа коју воду Владимир Каприш забележиле је четири победе и исто толико пораза у досадашњем току првенства, што је довољно за 12 бодова и пето место на табели.

После два узастопна пораза (Визура и Железничар) и доласка Александра Владисављева у редовима црвено-белих дошло је до још једне промене – вратила се Ана Бјелица. Бивши капитен и златна репрезентативка дошла је помогне младом тиму и већ данас забележиће свој први наступ по повратку.

Утакмицу у УСЦ ,,Вождовац“ на програму је у петак, 8. децембра са почетком у 18.00.

Повезане вести

Leave a Comment