Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаКошаркаНајновије

Звезда убедљиво савладала Ефес, фантастична рола Фелдина!

Звезда савладала Ефес

Кошаркаши Црвене звезде мтс савладали су на крилима фантастичне публике Анaдолу Ефес резултатом 100-81 (29-23, 21-21, 24-18, 26-19). На тај начин Звезда је забележила четврту евролигашку победу у овој сезони.

Звездини кошаркаши имали су тријумфални повратак у дворану ’’Александар Николић’’. Звезда је свих 40 минута играла у фантастичном ритму. Рочести и Давидовац дириговли су игру у нападу, а шутерске справе су биле фантастично нашпановане. Звезда је меч завршила са 14 убачених тројки и изванредним процентима шута – 53 одсто за два, 50 одсто за три и 83 одсто са линије пенала. Своје вече дефинитивно је имао Џејмс Фелдин који је је убацио чак 29 поена (11/16 из игре).

Ипак и поред фантастичне поентерске представе и убачених 100 поена никако не треба занемарити и одличну одбрану црвено-белих. Изабраници Душана Алимпијевића приморали су искусне интернационалце у редовима Ефеса да узимају изузетно тешке шутеве и то је резултовало убедљивом разликом на крају.

Фантастична публика награђена је још једном атрактивном представом цревно-белих и још једном евролигашком победом. Фантастична мадридска ноћ донела је преко потребно самопоуздање, а изврсно издање против Ефеса потврдило одличну форму изабраника тренера Алимпијевића.

Од почетка се играло у изузетно брзом ритму. Звезда је била у фантастичном шутерском ритму, а предњачили су Тејлор Рочести и Џејмс Фелдин. Амерички двојац у црвено-белом је убацио комбиновано чак 21 у првој деоници били најзаслужнији за вођство 29-23.

Црвено-бели су првом периоду погодили пет тројки из седам покушаја, а једини разлог зашто предност није била већа јесу слободна бацања гостију. Ефес их је у првом периоду извео чак осам и погодио седам.

Изабраници Душана Алимпијевића су били у незадрживом ритму. Одбрана је била све боља, а напад једнако течан као на почетку игре. Сјајан проток лопте обезбедио је Добрићу и Дангубићу да наставе где су стали Фелдин и Рочести. Тројка за тројком, а потом и продор Огњена Добрића донели су прво осетније вођство црвено-белима. За свега 13 минута игре, Звезда је убацила 41 поен и имала 12 поена предности (41-29).

Разиграли су се Данстон и Штимац. Управо су они били најзаслужнији а серију ривала 11-4 која је примакла Ефес на пет поена заостатка (45-40). Уследио је квар на семафору који је прилично оборио ритам утакмице, али није умањио енергију у редовима Звезде.

Борба за сваку лопту је и даље била присутна, а то је доносило и офанзивни скок у ком је предњачио Јанковић. До полувремена црвено-бели су сачували вођство од шест поена – 50:44.

Енергија са почетка меча поново се појавила почетком трећег периода. Публика је давала велику снагу црвено-белима који су били изразито агресивни и убрзо су поново стекли двоцифрено вођство које је након тројке капитена Лазића износило плус 13 (62-49).

Штимац је на кратко прекинуо серију, али је Звезда била у ритму. Рочести и Лесор су пронашли конекцију у пик ен рол игри и доносили Звезди лаке поене. Данстон је био сјајан, погађао је и некарактеристично са дистанце, али је ово било Фелдиново вече. Сјајни Американац домениканског порекла, погађао је и за три, био убитачан у продору и држао Звезду двоцифреном одстојању. Пред улазак у последњи период црвено-бели су имали 12 поена предности.

За одржавање разлике и стицање недостижне предности Душан Алимпијевић је задужио одбрану и Дејана Давидовца. Сјајни Давидовац је још једном потврдио таленат и сјајну форму и одлично дириговао нападом црвено-белих. Погађао је он, Бјелица, Дангубић… а онда је Перо Антић погодио тројку за огромних плус 20 на седам минута пре краја (86-66). Публика је била у екстази и победник је био решен.

Кошаркашима су подршку пружили фудбалери, на челу са тренером Владаном Милојевићем.

11. коло, Евролига

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЕФЕС 100-81 (29-23, 21-21, 24-18, 26-19)

Београд, хала „Пионир“.
Гледалаца: 6.129
Судије: Гарсија Гонзалес (Шпанија), Фуфис (Грчка), Виклицки (Чешка)

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА МТС: Радичевић, Дангубић 10 (2ск), Давидовац 6 (2ск 5ас), Лазић 5, Антић 5 (3ск 3ас 2укл), Добрић 10, Фелдин 29 (4укл), Јанковић 6 (7ск), Рочести 11 (6ас), Лесор 9 (9ск 4ас), Јовановић, Бјелица 9 (3ск). Тренер: Душан Алимпијевић

ЕФЕС: Ледо 7, МекКалум 8, Браун 6, Батук, Демир, Мотум, Адамс 12, Штимац 12, Мурић, Драгић 14, Данстон 16, Симон 6. Тренер: Велимир Перасовић

ТОК МЕЧА

4. минут – води Звезда 8:6 након нешто бољег почетка утакмице у односу на госте из Турске.

7. минут – води Звезда и даље, резултат је 21:16. Најбољи у нашим редовима за сада Рочести са 8 поена!

Крај прве четвртине, 29:23 води наш тим, иако је на мање од минута пре краја било чак десет разлике за изабранике Душана Алимпијевића. Најефикаснији Фелдин са 11 поена уз шут 3/3 за три поена!

Треба додати и да би разлика за наш тим била већа да није било неколико веома чудних фаулова које су судије досудиле у корист гостију а након којих су играчи Ефеса шутирали слободна бацања и смањили резултат.

13. минут – Води наш тим са 9 разлике, 36-27 након одличне роле Јанковића.

14. минут – 41-31 води наш тим и даље пре свега због сјајног шута за три 7/10!

Тренутно принудна пауза у Пиониру.

50-44 на крају првог дела игре. Најефикаснији у Звезди Фелдин са 15 поена и индексом од чак 20!

Почело је друго полувреме тројком Рочестија, 53:44! Враћају тројку потом гости.

23. Минут – 59-49 води наш тим након одличне роле Фелдина и закуцавања Лесора!

27. минут – 66-57 за наш тим а било је чак и 15 поена разлике, међутимнакон досуђене неспортске личне нашем тиму турски клуб успева да се приближи и врати у меч.

31. минут игре, Звезда води 74:62!

32. минут – 80-64! Сјајна партија комплетног тима Црвене звезде који сада има 16 поена преднсоти! И даље најефикаснији Фелдин са 22 поена.

35. минут – 91:70 пет минута пре краја! Може ли Звезда до стотке!?

Убедљива победа Црвене звезде над Ефес Пилсеном од 100-81. Тежак ривал у претходној сезони вечерас није био равноправан такмац нашем тиму и поред тога што је погодио неке тешке шутеве а на моменте имао помоћ судијске тројке.

Најбољи играч меча био је Џејмс Фелдин са 29 постигнутих поена и индексом од 32. Одличне роле имали су и Рочести, Добрић, Јанковић, Лесор, Давидовац…

Повезане вести

31 comments

KOVJE дец 8, 2017 at 23:58

CESTITKE MOMCIMA .OSJETILO SE NEIGRANJE RADICEVICA ,KESEKJA I JOVANOVICA A STO SE TICE PERE JOS PAR SENDVICA VISE MISU JEDAN JAVJAS SE SAMO KAD DOBIJAMO KAD IZGUBIMO MEDITIRAS U PODRUMU I LUD I DALJE VIDI DA NAM TREBAJU POJACANJA A TI NE ZELIS DOBRO OVOM TIMU JER SU TI POJEDINI POLUAMATERI IGRACINE BOTINO GROBARSKA

Reply
nele дец 9, 2017 at 15:19

Brate, svaka cast za tvoje komentare, ali ako bas moras da koristis neprestano velika slova onda bar koristi tacke i zareze jer je ovako jako tesko pratiti sta pises.

Reply
Jesse Pinkman дец 8, 2017 at 22:33

Alimpijevic primio pelcer od Milojevica!!!!

Reply
rene artoa дец 8, 2017 at 22:14

Lepo je biti zvezdas ovih dana!!!

Reply
Backo дец 8, 2017 at 23:49

Itekako!!! :)))

Reply
Mississauga дец 8, 2017 at 21:34

JA VOLIM ZVEZDU !

Reply
Pera дец 8, 2017 at 21:31

Čestitke, svima onima koji nisu verovali u ovaj tim i u stručni štab. Ovi što se ne razumeju u košarku neka idu brzo po sendviče.

Reply
ZELJKO дец 8, 2017 at 21:36

PA RADICEVIC NEIGRA A DAVIDOVAC MOZE VISE POZICIJA, ZAMISLI ODZOA I ENISA I RADANOVA,BILO BI TOP 8

Reply
Србин са Космета дец 8, 2017 at 22:18

Слажем се,Раданов је бисер,једва чекам да добије минутажу у нашој Звезди

Reply
ZELJKO дец 8, 2017 at 23:02

PROSLE GODINE DOBIO PARTIZAN SAM U FMP-u.SA ZVEDOM JUNIORSKU EVROLIGU OSVOJIO I IGRAO JEDNO FINALE EVROLIGE

Reply
kosta дец 8, 2017 at 22:15

nema ih(estrelja,loki,ruk,dragan,darko…)
ali naći će oni slabosti(pero star,davidovac promašaj,alimpije neiskusan…)
neka su…
mi uživamo ovih dana!!!!!!!!!

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 8, 2017 at 22:56

tako je kosta..tako je pero…ove sto si naveo dodju da laju kad im patkari daju sendvic i pivo..sva sreca sto su manjina u srbiji i dnevni blejaci sa prangijom,vukom,zivkovicem,suletom..bedna slika srbije sa takvim patkama natovskim..pozz KOSTA..POZZ PERO

Reply
Србин са Космета дец 9, 2017 at 12:47

Никад у Нато,увек за СРБИЈУ!!!

Reply
Estrella Roja дец 9, 2017 at 14:08

A sada nastavi da čistiš nemačke klozete, i na taj način se pokazuje srpski patriJotizam vernost vođi i njegovom bratu. Od vas par degenerika predvođeni tobom i čavoškim, mnogim navijačima se i ne piše na ovom portalu. Kao da vi imate ekskluzivno pravo da se jedini radujete, da jedini vršite prozivke zvezdaša koji zajedno imaju staž koliko vi nećete imati za 10 narednih života. Beše danas subota, vreme je da večeras staviš kravatu i izvedeš gospođu da slušate zvuke rodnog kraja (čitaj: turbo folk pevaljke), pošto je to očito jedini kontakt koji imaš sa rodnom grudom. Dobro vas je opisao Bora u gastarbajterskoj, naravno ne sve naše ljude nego upravo taj tip koji ti predstavljaš. Ne preteruj sa pićem!

Reply
nele дец 9, 2017 at 15:27

Pa dobro Pero jeste star ali i iskusan, to se najbolje videlo po onoj njegovoj hladnokrvnosti poteza u Madridu kada im je elegantno prodao fintu i zabio trojku za pobedu. I ne mora da se zamara da igra celi mec, neka odigra onda kada je najpotrebnije njegovo iskustvo i kvalitet. Davidovac svakako nije promasaj, tim pre kada se uporedi sa katastrofalnim Radicevicem. Da je Zvezdi trebao iskusniji trener svi cemo se sloziti da je trebao, ovi njegovi rezultati, kada se uzme u obzir njegovo neiskustvo, su sasvim korektni, mislim da moze da bude samo jos bolji. Videcemo kada krene zesca serija utakmica ( i po tri meca nedeljno), kako ce motivisati premorene igrace da odigraju dobro. To je Radonjicu prilicno dobro islo, za Alimpijevica nisam bas siguran, ali videcemo.

Reply
Barani....Vjerni.... дец 9, 2017 at 11:21

Sve dolazi na svoje…Idemo…..

Reply
Србин са Космета дец 9, 2017 at 12:45

Тако је!
И биће опет славља на Калемегдану,уинат многима!

Reply
kastiljo дец 9, 2017 at 14:21

U inat kome? Verovatno nama koji smo malo kritickiji orijentisani…? Zvezda ce osvojiti titulu u inat zvezdasima koji joj to i zele,i koji ovde negoduju kad sluti da ce titula otici u druge ruke?!Koja ste vi sekta,pa to je za epsku poeziju…

Reply
Estrella Roja дец 9, 2017 at 14:51

Kolega, izgleda da retke pobede Zvezde u košarci ove godine služe nekima ne da bi se kao i svi normalni navijači radovali, već da bi se likovalo i prozivalo nas nekolicina navijača sa stavom koji ne menjamo kako vetar duva. Sada idu tri jaka gostovanja i kući protiv Panatinaikosa, nisam siguran da će se tada javiti, a nas dvojica ćemo sigurno teže proživeti eventualne poraze nego ti sektaši.

kastiljo дец 9, 2017 at 17:29

U svakom iole civilizovanom drustvu se razlicitost misljenja predstavlja kao cak i pozeljna pojava,dok je kod nas ista izdaja,i to najviseg nivoa! Zivotna filozofija u srbina,da komsiji crkne krava,dolazi i ovde do odredjenih visina,s tim sto neki ocigledno ne vide da tu kravu delimo,tj da istu kravu volimo! Niko od nas “sendvicara“ ovde nije oplakivao poraze kao poraze,koji su sastavni deo sporta,vec se pricalo o zalaganju igraca,energiji,dovodila u pitanje strucnost trenera koji mora da bude najodgovorniji za nedostatak istih osobina…Govorilo se o forsiranju Radicevica,i to u momentima kad se utakmica lomi,najsveziji primer protiv Unikahe,totalno bespotrebnog stavljanja pritiska javnosti na decka koji pritom nije spreman da istrpi isti…
Sami smo sebi najvece zlo,umesto da dodjes da se radujes sto ti je tvoja Zvezda podarila toliko radosti u proteklih 48h,ti dodjes da likujes i tripujes cudovista tamo gde su vetrenjace.

kosta дец 9, 2017 at 19:05

španska mušice,ne blati ime gospodina Čavoškog,velikog i mudrog Srbina,ne vređaj ljude koji pošteno zarađuju novac u inostranstvu,ali čitajući stalne gluposti koje ovde iznosiš,ne mogu ti zameriti,kao ni ovom dole južnoameričkom šmrkaču

Србин са Космета дец 9, 2017 at 18:56

Неинтелигентни створе,секташу,не пришивај другима оно што си Ти

kastiljo дец 9, 2017 at 14:15

Kako mozes da lupis nesto tako svega ti? Pa naravno da ce svim zvezdasima biti drago kad Zvezda pobedi,u cemu je problem? Ovde se potenciralo forsiranje nekih igraca sto je itekako impliciralo da trener nema pojma,pa ko normalan bi drzao Radicevica 20min na parketu onoliki broj utakmica ?!Ispada ko da mi sto smo ovde pljuvali ne volimo Zvezdu,pa nam sad ti solis pamet ovde,kao da je ova pobeda neki nas poraz….

Reply
delije h.novi дец 8, 2017 at 21:29

smijemo li mi Covicevi botovi reći nešto večeras??????

Reply
Србин са Космета дец 9, 2017 at 12:43

Вееееликиии поздрав за све Вас у Херцег Новом!
Увек дајемо подршку нашој Звезди,али нас овде вређају неки,којих сада нема!

Reply
Barani....Vjerni.... дец 9, 2017 at 19:27

Brate sve si rekao ovim pitanje….pozdrav za HN.

Reply
Србин са Космета дец 8, 2017 at 21:28

Браво момци,браво Алимпије!

Reply
krvavi zvezdas-DE дец 8, 2017 at 21:12

demoliranje…au kakve dve lepe noci za delije..ajmo jos derbi da oderemo glodare pa da slavimo do proleca

Reply
Backo дец 8, 2017 at 23:53

Ja, i svi mi ovde cekamo isplatu od tebe od po 1000€! Kasnis, imamo vec 3 pobede vise od tvog strucnog prognoziranja!

Reply
Godzy дец 8, 2017 at 21:05

Уууууххх! Шта ово би?! 🙂 🙂 🙂

Reply
Hadži Dragan дец 8, 2017 at 21:04

Meni od sinoć ne silazi osmeh sa lica,a tek večeras??? Ima da se napijem!

Reply

Leave a Comment