Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Максимална победа Звезде уз повратак Бјелице

Одбојкашице Црвене звезде оствариле су тријумф у 9. колу БПШ Суперлиге Србије над Спартаком из Суботице резултатом 3:0, по сетовима 26:24, 25:21, 25:23.

Црвено-беле су забележиле седму победу у Суперлиги уз повратак Ане Бјелице која је била и најефикаснија одбојкашица са 18 поена.

Гошће су прве успеле серијом да се резултатски “одлепе” и дођу до вођства од 7:13. Било је 9:16 када је Звезда везала три поена на сервис Миле Ђорђевић, па је тренер Спартака затражио тајм аут. Црвено-беле су постепено смањивале вођство, а серијом од пет поена на сервис Ане Бјелице, која је одсервирала два аса, Звезда преокреће на 20:19. У драматичној завршници првог сета наше одбојкашице су прве стигле до сет лопте коју нису искористиле. Бјелица је донела нову прилику нашим девојкама да дођу до вођства и ас сервисом Сара Вучићевић је завршила први сет – 26:24.

Црвено-беле су на техничком тајм ауту другог сета имале вођство од 12:8. После везаних поена Ане Бјелице и Николине Лукић за 15:12, Спартак је искористио први тајм аут. Божица Марковић је повећала Звездино вођство на 18:14, па је тренер гостију затражио и други предах. Црвена звезда је до самог краја задржала предност, а Бјелица је прво донела три сет лопте за домаће, а онда је одмах и прву искористила да дуплира предност свог тима – 25:21.

На почетку трећег периода игре Спартак је водио са 5:8, али је Звезда серијом од пет поена преокренула на 11:9. Повела је Звезда са 15:12, а након поена Николине Лукић и Ане Бјелице било је 17:13 за наш тим. Ас сервисом Божице Марковић Звезда је повела са 20:15. Гошће су везале три поена, па је Владисављев искористио тајм аут. Бојана Миленковић је везала три узастопна поена, од којих два ас сервисом, чиме је донела Звезди пет меч лопти. Четири пута црвено-беле нису успеле да окончају утакмицу, али је пету прилику Миленковићева искористила да донесе тријумф нашој екипи – 25:23.

Најефикаснија на утакмици била је Ана Бјелица са 18 освојених поена. Бојана Миленковић је освојила 14, а Николина Лукић 10 поена.

У 10. колу БПШ Суперлиге Србије наредног викенда Црвена звезда дочекује Срем.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СПАРТАК 3:0 (26:24, 25:21, 25:23)

Београд – Дворана: УСЦ Вождовац. Судије: Александра Баланџић и Горан Градински. Трајање меча: 84 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 2, Стијепић, Ђурић, Марковић 6, Бјелица 18, Ђорђевић 1, Миленковић 14, Вучићевић 4, Лукић 10, Степановић (либеро). Нису играле: Тасић, Зеремски. Тренер: Александар Владисављев.

СПАРТАК: Јовић 14, Рајлић 14, Средић 8, Вучковић, Цицић 1, Пролић, Јегдић (либеро), Гогић 2, Батинић 3, Живановић 8. Нису играле: Марић, Илић. Тренер: Владимир Каприш.

Повезане вести

Leave a Comment