Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноДербиИсторијаИсторијаКлупска дешавањаНајновијеФудбалФудбал

Милијаш стигао Миловановића, Доналд други странац у клубу 100

Ненад Милијаш

Ненад Милијаш и Мичел Доналд још једном су ушли у клупску историју.

Црвена звезда није успела да однесе победу у 156.“Вечитом дербију“ и тиме приближи шампионски трофеј ка Маракани пред пролећни део сезоне још ближе. Ипак, у дуелу у Хумској Звездини капитени су се уписали у историју.

Капитен Ненад Милијаш је забележио 231. наступ у црвено-белом дресу чиме се изједначио са Дејаном Миловановићем, као играч са највећим бројем наступа за Црвену звезду после Барија и 29.маја 1991. године.

Звездин капитен ће на старту пролећног дела бити играч са највише наступа за клуб у постбаријевској ери и имаће велику прилику да уђе међу ТОП15 играча у клупској историји, на коме се налази Бранко Станковић (243).

Тренутно је на 18.месту. Од 10. места, које заузима Мирослав Павловић деле га 33 утакмице.

Уз Милијаша, само два играча су још успела да пређу цифру од 200 наступа од 1991. То су Дејан Миловановић (231) и Звонко Милојевић (203).

Ненад Милијаш је одиграо свој 19. дерби, 16. првенствени, а четврти од повратка у клуб прошле зиме. Налази се на седмом месту по броју дерби утакмица.

Мичел Доналд је одиграо девети „вечити дерби“, други са капитенском траком, и забележио јубиларни 100. наступ у дресу Црвене звезде. Доналд је тек други играч коме је то успело, након Кадуа, а близу тог јубилеја и Дамијен Ле Талек (89).

Доналд ће на пролеће престићи Кадуа (104) и постати странац са највише утакмица у дресу Црвене звезде, као и странац са највише одиграних „вечитих дербија“.

Наступом на 156. дербију Доналд се изједначио са Кадуом и Ибрахимом Гајом. Дерби у плеј-офу Суперлиге ће бити његов јубиларни, 10. Доналд и Гај су одиграли по осам првенствених дербија, Каду шест.

Доналд је на прошлом дербију постао први странац капитен у историји „Вечитих дербија“.

Извесно је да на пролеће у клуб 100 уђу Дамијен Ле Талек (89) и Славољуб Срнић (94). У 2017.години 100 наступа је забележио и Марко Петковић.

Повезане вести

1 comment

LA[K]I дец 14, 2017 at 20:29

Cestitke kapitenu za izjednacen rekord. Malo mi tragicno izgleda kada pogledam koliko je igraca od Barija do danas igralo u CZ, a da su samo tri upisala 200+ nastupa… Ali bitno je da se statistika popravlja. Petkovic je pre odlaska iz Zvezde upisao 100 nastupa, sto se retko desava, Ristic je bio blizu 100, Srnic takodje… Ono sto me raduje je to da stranci duze ostaju u klubu i da im Zvezda nije samo odskocna daska za dalju karijeru, vec da su tu dosli da igraju fudbal i prave karijeru. Ocekujem nove rekorde u buducnosti 🙂

Reply

Leave a Comment