Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Кошаркашице савладале Будућност

Кошаркашице савладале Будућност

Кошаркашице Црвене звезде савладале су подгоричку Будућност 70-65 (9-15, 20-18, 21-18, 20-14), у оквиру 9.кола WABA лиге у Железнику.

Успеле су црвено-беле девојке да сруше неугодну традицију против Подгоричанки. Одличном игром у другом полувремену, Звезда је након преокрета забележила седму победу и обезбедила бољу позицију у Суперлиги.

Чврста утакмица током целог тока, није било пуно лаких поена. И на старту меча мали број поена, шампион Србије је имао вођство 7-4 на средини прве деонице, шампион Црне Горе серијом 6-0 дошао до предности, 9-15.

У другој четвртини, Звезда је пронашла свој ритам, успела да се одржи у игри. Предност Будућности износила је девет поена након тројке Топузовић (9-18), одмах је узвратила Марија Прља. Звезда је серијом 6-0, уз тројку капитена Александре Катанић стигла до изједначења (26-26), али су Мујовић и Бабић донеле предност својој екипи пред одмор између два полувремена (28-33).

Будућност је наставила серију започету на крају другог и у трећем кварталу, 14-0 укупно до максималне предности од 13 поена, 29-42. Црвено-беле су заиграле доста чвршће у одбрани и успеле да консолидују редове и да се врате у меч. Дозволиле су екипи Будућности само девет поена до краја четвртине, а Александра је погодила уз звук сирене за 50-51. Звезди су проблем представљала неискоришћена слободна бацања.

На старту последњих десет минута шампион Србије долази до изједначења, а затим и до предности преко Стјепановићке и Ђорђевићке. Ивана Катанић је постизала битне кошеве у тим моментима, а Звезда је утакмицу преломила у своју корист након поена уз фаул Марије Прље и тројком Снежане Богићевић на 1:43 до краја, уз офанзиван скок Мине Ђорђевић.

Покушао је изменама и ротацијом Горан Бошковић, тренер Будућности, да пробуди свој тим, да покуша да дође до неизвесне завршнице, али екипа Драгана Вуковића је показала карактер и успела да савлада Будућност у Железнику, чиме је одбранила домаћи терен и задржала максимална учинак у Железнику.

Биљана Стјепановић најефикаснија са 13 поена, Марија Прља је постигла 11, а Александра Катанић 10 кошева.

Црвена звезда је преузела прво место у групи. У последњем колу Звезда путује у Загреб, у госте екипи Трешњевке. Победа ће важити „дупло“, јер се бодови преносе у Суперлигу.

ККЖ Црвена звезда: И.Катанић 8 (3ск 2ас 2укл), Стјепановић 13 (7ск 4ас 3укл 1блк), Тешић, Прља 11 (4ас), Богићевић 9, Зукановић, А.Катанић 10 (6ск 3ас), Ђокић, Бојовић, Наумчев 5 (2ск 2укл), Ђорђевић 8 (9ск 1блк), Јовановић 6 (3ск).

Повезане вести

Leave a Comment