Moja Crvena Zvezda
Архива

Савић:“Ако преживимо „Скандоне“ можемо много“

Дејан Савић

Био је велики играч. Легенда. Данас у нашем ватерполо клубу почиње да гради и велику тренерску каријеру. Једном речју Дејан Савић.

Након највећег успеха Ватерполо клуба Црвена звезда, пласмана у четвртфинале Евро купа (некадашњи Куп ЛЕН, прим. аут.), Савић је изјавио:

– Не. Још увек нисам велики тренер. Тренера чине резултати, а ја их још увек немам. Не сводим питање да ли играмо боље или не. Тактички изглед екипе се подиже кроз физичку припрему, реч је о чиниоцима који се међусобно прате и преплићу. И даље тражим идеалну игру за садашњи састав Црвене звезда. У ситуацији смо да противник не зависи од нас, већ се ми прилагођавамо сваком противнику.

Када је реч о наредном изазову у европском такмичењу, Савић истиче.

– Наш наредни шротивник у четвртфиналу Евро купа заслужује свако поштовање. Нећу да говорим напамет. Набројаћу само имена. У екипи из Напуља играју двојица првака света из Шангаја: Гало и натурализовани Кубанац Перез, Црногорац Пасковић, искусни Шпанац Мингел, италијанска легенда Калкатера. Изузетна екипа. Предводи их Карло Силипо, славни играч. Можда је чак Алесандро Калкатера наша шанса. Моји дуели са њим су још увек свежи, али ипак сматрам да могу припремити моје бекове како да се заустави сјајни центар.

Дејан Савић, као велику предност Посилипа истиче и базен у Напуљу.

– Много је тешко играти на „Скандонеу“. Базен је огроман. „Камп ноу“ у ватерполу. То је Наполитанцима у правом смислу домаћи терен. Ипак, ми ссмо зацртани циљ остварили, али не би смо желели да се баш овде и зауставимо. Знамо како треба играти. Нећемо да им парирамо нападом, већ одбраном. Уколико преживимо „Скандоне“, можемо много.

Такође, треба напоменути да ће се београдски сусрет између Црвене звезде и Посилипа (27. новембра) играти на Ташу, на коме ће наши ватерполисти имати далеко већу подршку него што је то на базену СЦ „Милан Гале Мушкатировић“

 

Повезане вести

7 comments

neca нов 13, 2011 at 00:36

el ce biti mozda neki prenos na TV za nas u Inostranstvu.. al planiram da dodjem za derbi dole ako uspem zbog obaveza onda cu ostati i ovo da odgledam al ako ne uspem znali neko dal ce biti prenos na neki program ili na netu ?

Reply
Vlada Tosic нов 12, 2011 at 20:58

Meni samo jedna stvar nije jasna, ZBOG CEGA NE IGRAJU 26. PRE DERBIJA ILI POSLE….Ustvari bolje pre 😀 (onda ce biti ludnica svakako, a onako rizikujemo atmosferu od potpune ludnice pa na kvadrat ili pozorista)

Reply
rossonero7 нов 12, 2011 at 21:02

ma ne rizikuje se nista,derbi dobijamo i onda vaterpolo kao slag na tortu

Reply
milos нов 12, 2011 at 20:33

Pozdrav za veliku legendu i jos boljeg coveka! Svi na Tasmajdan da ih zgromimo atmosferom!

Reply
Теша_Делија!!! нов 12, 2011 at 20:24

Koliki vrat ima covek, to je strasno! 😀

Reply
thrylos нов 12, 2011 at 20:23

zna li neko kad i gde pocinje prodaja karata?

Reply
marina нов 12, 2011 at 20:26

mislim da treba da pozuris za karte na bazenu tas na portirnici verovatno kao i uvek uzmi i i meni jenu hahaha salim se malo nisam u belom gradu ali sam srcem uz zvezduuu

Reply

Leave a Comment