Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

„Црвено-бело“ вече у хотелу „Хајат“ за крај успешне године

Црвено-беле вече, хотел Хајат

У свечаној атмосфери у хотелу „Хајат“ ФК Црвена звезда обележио је веома успешну годину иза себе.

После 10 година, Црвена звезда се пласирала у групну фазу неког европског такмичења, а после чак 25 година Црвена звезда је успела да презими у Европи. Уз то, Црвена звезда је суверени владар Суперлиге, са чак девет бодова предности у односу на првог пратиоца.

Јесен 2017. године донела је успехе о којима је ретко ко и сањао. Тим поводом, одржано је „Црвено-бело вече“ у хотелу „Хајат“, на којем се окупило много познатих лица и легенди из црвено-беле породице које су на тај начин улепшале Звездино славље.

Хотел „Хајат“ је био домаћин свечаности на којој су уручена и признања.

Приликом вечерашње светковине уручена су бројна признања. Председник Црвене звезде Светозар Мијаиловић уручио је Мичелу Доналду дрес са бројем „100“, због исто толико одиграних утакмица у Црвеној звезди. Награду за најлепши гол у 2017. години добио је Гелор Канга. У анкети која је организована на нашем сајту, Кангин гол против Краснодара је убедљиво победио. Гелору Канги је награду уручио Душан Савић.

Владимир Петровић Пижон је младим фудбалерима Црвене звезде, члановима Звездине Омладинске школе, уручио признања за остварени напредак. Признања су добили Марко Лазетић, Матија Бачанин, Илија Бабић, Страхиња Ераковић и Дејан Јовељић.

На крају, награду за најбољег играча Црвене звезде у претходној години добио је Ричмонд Боаћи, а њему је признање уручио Драган Џајић, трећа Звездина звезда.

Након доделе признања присутнима се обратио генерални директор клуба Звездан Терзић.

— Желим да вам се захвалим на искреној подршци која нам је помогла да ове године остваримо фантастичне резултате. На Скупштини клуба смо истакли која су нам четири циља. Први љиљ: спортски резултат првог тима. Остварили смо пласман у Европу и после 25 година дочекали пролеће у Европи. Осим тога, са девет бодова предности освојили смо и јесењу титулу. Ово највише задовољава звездашку јавност. Други циљ је био да се клуб финансијски стабилизује. Пре три и по године клуб је био уништен, са 53 милиона дуга, блокираним рачуном и одузетом лиценцом за европска такмичења. Данас имамо јасне, чисте билансе наших пословних књига који кажу да смо преполовили укупан дуг, са јасним планом да и наредне године наставимо истим путем. Све обавезе извршавамо уредно, како према фудбалерима тако и према запосленима и повериоцима — рекао је Терзић, и наставио:

— Трећи стратешки циљ је био Омладинска школа. Омладинска школа мора бити камен темељац развоја Црвене звезде. Имамо много разлога да будемо поносни на нашу школу. Наши дечаци су шампиони и у омладинској, и у кадетској, и у пионирској конкуренцији. Имамо много дечака по разним националним селекцијама који ће једног дана носити дрес првог тима. Оно што нам преостаје је да и даље улажемо у Омладинску школу, како у допунску селекцију, у тренерски кадар, тако и у инфраструктуру која је годинама била запостављана. Четврти стратешки циљ била је инфраструктура.

Познато вам је да смо урадили три комплетна терена за Омладинску школу, две покривене трибине, школа је добила рефлекторе за рад. Урађена су и још два терена, главни и један помоћни иза севера. На томе се нећемо зауставити, наставићемо са радом на инфраструктури. Предстоји нам велика реконструкција западне трибине. Надам се да ћемо кренути у реализацију тих радова почетком марта када нам временски услови то буду дозвољавали. Могу да обећам да нас све што смо урадили неће успавати, него ће нам бити даљи подстрек, снага и енергија да Звезду учинимо још моћнијом и јачом. Захвалио бих се свим играчима, стручном штабу на челу са Владаном Милојевићем, мојим сарадницима, запосленима, Управном одбору на челу са Светозаром Мијаиловићем, уз чврсто обећање да су пред Црвеном звездом светли дани — рекао је Звездан Терзић.

Повезане вести

1 comment

rene artoa дец 15, 2017 at 16:03

Samo tako nastavite i napravite razliku u titulama makar za 5 i neku evropsku ako da bog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!111

Reply

Leave a Comment