Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Рочестијев празнични блог

Плејмејкер КК Црвена звезда мтс Тејлор Рочести писао је блог за сајт Евролиге. У првом плану су били предстојећи празници, породица и пријатељи, као и наравно Звездини навијачи и кошарка.

Тејлор Рочести се веома брзо промовисао као у једног од лидера нове генерације КК Црвена звезда мтс. Тренер Душан Алимпијевић и амерички плејмејкер брзо су “кликнули“ и Рочести успешно преноси тренерове замисли на терену.

За црвено-беле следе бројна гостовања, много путовања у кратком временском интервалу и једно од њих искористио је Тејлор Рочести да напише блог за сајт Евролиге. Ми вам блог преносимо у целости, уживајте!

Када се ближе празници једна мисао је увек у глави свих Американаца који играју у иностранству. То су посетиоци. Непрекидно сам захвалан сваком пријатељу и породици што се труде да ме посете широм света.

Већ сам имао прилику ове сезоне да угостим пријатеље, оца, рођаке и наравно брата. Следећи гост ће бити моја мама за Божић. За неке читаоце који не знају, Србија слави Божић 7. јануара. Никада није лако бити одвојен од породице и пријатеља када су посебни догађаји и празници па је зато посебан осећај када год вам неко долази у госте. Моја мајка ће бити мало изненађења јер имам утакмицу за Божић, па ће бити малих промена у односну на традиционалну прославу. У мојој породици се сви сакупимо у ’’Фејстајму’’ и сатима се смејемо и славимо заједно. Понекад је ужасно када си у Европи јер чекам читав дан да се моја породица код куће (у Америци) пробуди и прослави са мном.

Једна од ствари коју се радујем да покажем свим мојим гостима је страст и љубав коју навијачи имају према кошарци у Европи. Не треба даље тражити од нашег домаћег терена, Пионира (дворана ’’Александар Николић’’). Након неколико евролигашких утакмица у другим дворанама, вратили смо се кући, у невероватно атмосферу у нашој хали. Као и увек, захвалан сам навијачима што чине да су наше утакмице у Евролиги веома забавне. Знамо да сте ви разлог што ми имамо овај фантастичан посао и веома вам хвала за то.

Недавно је моја супруга учинила Дан захвалности посебним јер је направила вечеру за 18 људи, мада је направила довољно тога за 40. Било је сјајно да проведем празник са мојим саиграчима, а неки од њих никада нису имали прилику да виде како изгледа трпеза на Дан захвалности.

Фуснота: Није била баш добра идеја рећи супрузи дан раније да ће за Дан захвалности доћи 25 људи, уместо првобитно планираних 10. Ипак, она се са тиме изборила као прави професионалац. Имам велико поштовање према свим женама у свету које живе широм света и подржавају мужеве и момке које играју кошарку и праве им дом далеко од куће’’

Нагласио бих да сам ове сезоне посетио и Будимпешту. Када је била пауза за утакмице репрезентација, имао сам два дана да видим ново место, место на ком никада нисам био. Једна од мојих омиљених ствари у овом делу године јесу Божићне продавнице широм света. Будимпешта нема само сјајне Божићне радње, већ је заиста сјајно место за посету. Никада нисам узео здраво за готово колико сам ссрећан што сам видео свет. Људи ме увек питају која је моја омиљена земља? Град? Веома је тешко рећи јер сва места имају много тога да понуде.

Што се тиче кошарке, наш тим игра добро и све леже на своје место. Са новим играчима и тренером у односу на прошлу сезону, почињемо да проналазимо ритам. Велика победа у Мадриду и потом победа код куће у наелектрисаној атмосфери су најбољи доказ за то. Наше утакмице на домаћем терену су заиста нешто чему се треба радовати, то је веома посебно место за играње утакмица. Све је могуће ове сезоне у Евролиги јер свако сваког може да победи.

Па, хвала на читању. Тренутно сам на путу, имамо много утакмица на гостујућем терену у Децембру. То значи – хотелске собе помешане са неколико битних недеља у НФЛ фантазију. Желим да завршим овај блог честитком за фудбалски клуб Црвена звезда који је прошао даље у Европи и радујем се што ћу их подржати и у наредној рунди.

До следећег читања.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Dux дец 16, 2017 at 14:01

Bravo doktore, samo nastavi ovako

Reply

Leave a Comment