Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Промовисана књига о Звонку Милојевићу (ФОТО)

Промовисана књига о Звонку Милојевићу

Књига „Још увек у игри“ која говори о животу чувеног Звездиног голмана, промовисана је данас, 15. децембра, на стадиону „Рајко Митић“.

Ово дело написао је Небојша Лапчевић, а под покровитељством Црвена звезде објавила га је Издавачка кућа „Арте“ из Београда.

На данашњој промоцији Звонка Милојевића подржале су многобројне легенде Црвене звезде, представници ветерана, на челу са голманима Стеваном Диком Стојановићем и Живаном Љуковчаном.

Ту су били и голмани свих селекција, од петлића до првог тима, предвођени Миланом Борјаном, Дамиром Кахриманом и њиховим тренером Душаном Гашићем. Испред клуба Милојевића су поздравили председник Светозар Мијаиловић и спротски директор Митар Мркела.

„Некада сам играо на зеленој ливади, а сада играм у сновима и сећањима оних који су ме волели. Није ли то исто? Ја сам још увек у игри“ – ове речи су мото књиге о Звонку Милојевићу. Ово дело је уједно и документарно-публицистичка проза о историји Црвене звезде, Локерена, Андерлехта, репрезентације Југославије и о драматичним тренуцима које је Звонко преживео . Пре свега бих се захвалио Црвеној звезди која је подржала и помогла издавање ове књиге, породици Звонка Милојевића, као и њему лично, специјалној болници Рибарска бања и издавачу „Арте“ из Београда – рекао је Лапчевић.

Легенда Црвене звезде и тренер који је предводио Звонка Милојевића до титуле првака света, Владица Поповић са задовољством је говорио о нашем некадашњем голману.

Звонко, велика ми је част што сам у прилици да седим поред тебе и да разговарамо. Много пута до сада си рекао какав сам ти тренер био. Ти си одувек био велики друг, пријатељ и још већи играч. Такав ћеш заувек остати свима нама. У име свих мојих другова, као и твојих саиграча, од срца ти желим све најлепше. Хвала теби и твојој породици која ти у сваком тренутку несебично помаже, ја одлично знам да са тобом некада није лако, али си у сваком тренутку био и остао највећи – рекао је Поповић.

Јунак књиге „Још увек у игри“, Звонко Милојевић истакао је да је пресрећан што је дошао дан који је дуго чекао.

Пре свега бих желео да се захвалим свима који су данас уз мене, ово је заиста велики дан за мене јер је објављена књига коју смо дуго чекали. Велику захвалност дугујем и Црвеној звезди без чије помоћи ова књига не би изашла. Искористио бих прилику да се још једном захвалим и својој црвено-белој и црно-белој браћи који су сакупили новац и купили ми ауто са ручним контролама који ми много значе. Поред тога, морам да споменем двојицу Дејана, мог кума Дејана Станковића и мог менаџера Дејана Вељковића који су такође заслужни за све ово што се дешава. Нећу преувеличати када кажем да је Владица Поповић најбољи тренер Црвене звезде и хвала му на свим лепим речима – рекао је Милојевић.

Повезане вести

1 comment

Ivan дец 15, 2017 at 20:13

Bori se Miloje…

Reply

Leave a Comment