Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звездине даме максималне и против Сремица

Звездне даме савладале Срем

Нова максимална победа за Звездине даме, на Вождовцу је савладана екипа Срема – 3:0 (25:20, 25:15, 25:17).

Након узбудљивог првог сета, у којем су у финишу захваљујући поенима из блока успеле да сломе отпор Сремица, одбојкашице Црвене звезде нису имале већих проблема у наставку да остваре нову победу.

Гошће су у сва три сета прве долазиле до предности, али би Звезда до техничког тајм-аута ломила Срем и долазила до предности, која је била основа за освајање сета.

Први сет је донео много узбуђења, Сремице су пружиле јак отпор Звездиним девојкама. Након почетног вођства гошћи, Звезда је серијом преузела предност, прорадио је тандем средњих блокера Чанак – Вучићевић и донео Звезди 12:10 пред технички тајм-аут. Међутим, након обавезног одмора црвено-беле су грешиле у пољу, направиле и четири сервис грешке, екипа Срема је дошла до другог изједначења – 19:19.

Ипак, сјајна Сара Вучићевић у блоку доноси нову предност, Звезда је везала четири поена, стигла до сет лопте, коју је одмах ас сервисом искористила Бојана Миленковић за 25:20 и 1:0.

Седам поена из блока у првом сету – 4 Саре Вучићевић, по 5 поена Миленковић и Лукић превагнуло је на црвено-белу страну и сломило отпор Сремица.

Поен за поен на старту другог сета, али је Звезда знатно боље заиграла у односу на први. При резултату 8:8 следи Звездина серија, уз три грешке у нападу екипе Срема, која пред технички тајм-аут доноси предност 12:8, а затим још два поена која су приморала тренера екипе из Сремске Митровице на тајм-аут (14:8).

Тренер Владисављев је као и у првом сету покушао да ротацијом освежи екипу и подигне ниво игре, у чему је успео. Мила Ђорђевић је два пута успешно подигла за Чанак, Сремице су биле без решења. Након новог тајм-аута два везана блока, сет лопта и други сет – 25:15, 2:0.

И у трећем сету је екипа Срема прва освојила поен, а затим смо видели дуг поен и нови блок Саре Вучићевић. Имале су Сремице 4:6, Сара Вучићевић господари у блоку, Звезда је дошла до 12:11 на техничком тајм-ауту поенима Милке Стијепић.

Након обавезног предаха серију поена и грешака Срема прекида блоком Катарина Чанак, Бојана Миленковић врло брзо долази до 129 успешног смеча у сезони, а Звезда до меч лопте. Блок Милке Стијепић за нову, максималну победу 25:17 – 3:0!

Четири Звездине играчице оствариле су двоцифрени учинак – најефикаснија Бојана Миленковић 14 поена, Сара Вучићевић 11 (8 из блока), Катарина Чанак и Нина Лукић по 10.

Осам победа из 10 кола за Звездине даме, које у наредном колу гостују екипи Јединства, у Старој Пазови.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – СРЕМ 3:0 (25:20, 25:15, 25:17)

Београд, дворана: УСЦ „Вождовац“. Гледалаца: 150. Судије: Милан Милошевић и Светлана Зотовић. Трајање меча: 71 минут.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 10, Стијепић 6, Ђурић, Марковић, Бјелица 4, Милуновић, Ђорђевић, Миленковић 14, Тасић, Вучићевић 11, Лукић 10, Степaновић (либеро). Тренер: Александар Владисављев.

СРЕМ: Ранковић, Динић 8, Марјановић, Здјелар, Милићевић 8, Тадић (либеро), Лукић 2, Копрић, Зеленовић 7, Михајловић 8, Делић 2, Симић 1. Тренер: Драган Рађеновић.

Повезане вести

Leave a Comment