Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Нине поново показао величину!

Некадашњи фудбалер Црвене звезде и један од предводника генерације која је после шест година вратила титулу на Маракану поново је показао да је човек великог срца.

Још када је потписао уговор са Црвеном звездом тог лета 2013. године, знало се да је Црвена звезда осим великог играча добила и праву људину. Током годину дана које је провео носећи црвено-бели дрес, Милош Нинковић је када год је имао прилику показивао своју величину.

То чини и дан данас.

Наш некадашњи фудбалер организовао је у Сиднеју, граду у којем тренутно игра фудбал, хуманитарно вече с циљем да се прикупи новац за лечење деце у Србији. Аукција на којој се нашла спортска опрема многих познатих спортиста, међу којима и дресови Немање Матића, Александра Коларова, Едина Џека, кошаркаша Николе Вучевића, односно медаља Александра Шапића са Светског првенства у Перту, привукла је много пажње. И ФК Црвена звезда је био учесник ове аукције. Ветерани нашег клуба донирали су дрес из 1978. године са потписима свих играча који су га тада носили против Арсенала. Звездин дрес је продат за 8.000 долара!

Циљ ове хуманитарне аукције био је искључиво помоћ деци. Успели смо да прикупимо чак 60.000 долара, међутим то није коначна цифра пошто нам средства и даље пристижу. Важно ми је да напоменем да ће сав новац бити транспарентно подељен неколицини дечака и девојчица којима је финансијска помоћ за лечење најпотребнија, а иза којих већ стоји фондација „Буди хуман“. Захваљујем се свима који су учествовали на овој аукцији, на било који начин — рекао је Милош Нинковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment