Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Одбојкашице у дербију кола гостују у Пазови

Црвено-беле одбојкашице у десетом колу БПШ Суперлиге очекује окрштај са тренутно другопласираном екипом домаћег првенства – Јединством из Старе Пазове.

У наредних седам дана Звезда и Јединство састаће се још два пута, у борби за финале Купа Србије.

Јединство из Старе Пазове прошле сезоне имало је најбољу сезону у историји клуба – трофеј у Суперкупу, трофеј у Купу и финале првенства. Пред почетак нове сезоне клуб су напустиле чак четири играчице из прве поставе – Сара Саркаџија, Јелена Олуић, Ивана Мрдак и Нина Јакић. Чинило се да ово неће бити толико добра сезона за Пазовчанке, али је тим Јова Цаковића после почетна два пораза (Суперкуп и првенство) успео да се консолидује и дође до скора 9-1 и друге позиције на табели.

Једини пораз у првенству Пазовчане су доживиле управо од Звезде у другом колу. Најефикаснији појединац је коректор Јелена Вулин са просечно 14 поена по утакмици, а прате је млада Јована Миросављевић (примач) и Милена Копривица (средњи блокер). Велика снага Јединства је и техничар Емилија Антанасијевић, која је годинама један од бољих огранизатора игре у домаћој лиги.

– – У наредних недељу дана играћемо три утакмице са Јединством и биће изузетно тешко. Сви знамо колико је тешко победити једног противника више пута у тако кратком периоду. Познајемо их добро и стварно су добра екипа. Подигли су своју игру на виши ниво и играју боље него у првом делу првенства. Очекује нас припрема утакмице, па ћемо видети одакле највише прете. Убеђена сам да нас очекује изузетно квалитетна утакмица. То је уједно и борба за 2. место на табели Суперлиге. Добро тренирамо, добро радимо и спремне смо за предстојеће изазове – изјавила је Николина Лукић, капитен црвено-белих.

Црвено-беле још увек траже праву форму под вођством новог тренера, Александра Владисављева. Од доласка искусног стручњака Звезда је забележила  четири победе у исто толико утакмица, али ће утакмица у Старој Пазови бити први већи изазов. Такође, ово ће бити први „већи“ меч од повратка Ане Бјелице у тим.

Утакмица у Хали спортова Стара Пазова игра се у суботу, 23. децембра са почетком у 19.00.

Повезане вести

Leave a Comment