Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Сва Звездина путовања

Фудбалери Црвене звезде одиграли су рекордни број утакмица у првом делу ове сезоне. Прецизније, од првог меча са Флоријаном 29. јуна, па све до 13. децембра и вечитог дербија, изашли су чак 38 пута на терен.

На овај број мечева свакако је утицао и велики успех у Лиги Европе где је одиграно 14 утакмица, 22 сусрета су била у домаћем првенству и два у Купу Србије. Сви ови подаци говоре и то да су наши фудбалери много пропутовали, а далека гостовања, попут оног у Казахстану, допринела су томе да број километера који су прешли буде веома велики.

Већ на самом старту ишло се пут Малте, на реванш са Флоријаном, а ваздушном линијом наши играчи су у једном правцу прешли 1.110 километара. Укупни пређени пут, са повратком у Београд, приказаћемо на крају текста. У другом колу је било и најдаље гостовање ове године, Павлодар, а до њега од Београда има 4.131км. Након што су црвено-бели избацили Иртиш уследио је и најближи европски пут, до главног града Чешке, а с обзиром да су играчи и до тамо ишли авионом, рачунаћемо ваздушну удаљеност од 742км до Прага. Последња препрека до групне фазе Лиге Европе поново је водила јако далеко и то у руски Краснодар, а до тамо има 1.460км.

Жреб је одлучио да Звезда за противнике у наставку такмичења има Арсенал, Келн и БАТЕ, практично у сваком делу Старог континента по један град. До Келна се прешло 1.215км, а до главног града Велике Британије 1.700. Када је реч о сусрету са БАТЕ-ом, треба напоменути да су наши фудбалери ишли авионом до Минска који је удаљен 1.140 километара, али су до самог стадиона морали у оба правца да пређу аутобусом још по 70км.

Када је реч о првенству Србије, Црвена звезда је гостовала 11 пута, а удаљеност до клубова из Београда овога пута нећемо рачунати. Зато ћемо сада само набројати Сурдулицу удаљену 330 километара, Чачак 136км, Ивањицу која је на 190км од главног града Србије, Крушевац 195км, Ниш 240 километара и на крају Бачку Паланку до које има 130км. Наравно, поново смо написали само у једном правцу.

У најмасовнијем домаћем такмичењу, Купу Србије, наш клуб одиграо је до сада два кола, а гостовао је једном и то поново у Чачку, што значи још 136 километара за крај ове рачунице.

Не знамо да ли сте сабирали док сте читали овај текст, али ми јесмо. Фудбалери Црвене звезде су од јуна до децембра 2017. године прешли укупно 25.830 километара. Наравно, све ово ће се повећати већ у фебруару када следи гостовање у Москви и наставак такмичења у домаћем првенству.

Повезане вести

Leave a Comment