Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаОдбојкаОдбојка

Одбојкаши и одбојкашице у борби за финале Купа

Одбојкаши Црвене звезде су у серији лоших резултата у домаћем шампионату, у коме су везали пет пораза, али, последњи, минималан пораз против актуелног шампиона, Војводине, даје наду да би ствари могле да крену на боље. До краја календарске године, црвено-беле очекују два меча против крагујевачког Радничког у оквиру полуфинала Купа Србије, па ће се наша екипа потрудити да пласманом у финале заокружи турбулентну годину.

Црвена звезда је против Радничког већ играла ове сезоне у Лиги, и била поражена на свом терену, иако је водила са 2:0 у сетовима. Крагујевчани су тренутно трећи у шампионату Србије са скором од шест победа и пет пораза, а до полуфинала Купа су стигли избацивши лесковачку Дубочицу и београдски Партизан. Звезда је са друге стране осма у Лиги (скор 3-8), а до двомеча са Радничким је стигла преко Младог радника и суботичког Спартака.

Подршка са трибина би свакако значила нашем тиму да му помогне да  дође  до победе и коначнo стекне самопоуздање за наставак сезоне, али да стекне и предност пред реванш меч који је на програму већ у четвртак. Меч је на програму у хали на УСЦ „Вождовац“ на Бањици у уторак, 26. децембра 2017. године у 18h, а после њих на терен ће и одбојкашице Црвене звезде.

Само три дана после победе у првенству над екипом Јединства из Старе Пазове, црвено-беле одбојкашице одмериће снаге са истим противником и у полуфиналу Купа Србије. Сремице су актуелне шампионке у Купу, док је Звезда прошле године стала у четвртфиналу. Тим Александра Владисављева једини је успео да савлада Пазовчанке у домаћем првентсву, и то два пута, али уколико желе у директну борбу за трофеј црвено-беле ће то морати још барем једном то да понове. По новом систему, који се ове сезоне први пут примењује за Куп такмичење, нема више завршног турнира са четири најбоље екипе, већ се у полуфиналу играју две утакмице, а у финалу (друга половина фебрура) један меч. Друга полуфинала утакмица игра се два дана касније у Старој Пазови (27. децембар, 18.00).

Утакмица у УСЦ ,,Вождовац“ на програму је у уторак, 26. децембра, са почетком у 20.30.

Повезане вести

Leave a Comment