Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звездини првотимци посетили дечију онкологију

Првотимци Црвене звезде мтс Никола Јовановић, Стефан Јанковић и Никола Радичевић наставили су лепу традицију. Они су заједно са колегиницама из ККЖ Црвена звезда посетили дечију онкологију и обрадовали малишане уочи празника поклонима које су обезбедили клуб и његов партнер ИДЕА.

КК Црвена звезда мтс наставља са својом ’’хуманом недељом’’. Пре само неколико дана црвено-бела експедиција посетила је Свратиште и заједно у сарадњи са компанијом ’’Huawei’’ обезбедила Новогодишње пакетиће за све малишане.

Нова акција која је успешно спроведена, спада у оне традиционалне када је у питању клуб са Малог Калемегдана. Наиме, седму годину заредом организована је огромна акција сакупљања пакетића за децу која воде кључне животне борбе уз најбоље лекаре на дечијој онкологији.

У недељи за нама КК Црвена звезда мтс и ККЖ Црвена звезда организовали су веома интересантне утакмице. Подмладак мушке селекције одиграо је међусобно неколико утакмица, а улазница на жестоке окршаје били су пакетићи намењени малишанима са дечије онкологије. Подмладак женске секције организовао је занимљиву утакмицу против својих родитеља, а циљ је био исти. Сакупљале су се књиге, бојанке, играчке… које су заједно са посебно дизајнираним новогодишњим ИДЕА пакетићима однети на дечију онкологију.

У улогама Деда Мраза били су Звездини првотимци Никола Јовановић, Стефан Јанковић и Никола Радичевић који су са новогодишњим капицама и препуним рукама поклона дошли у посету. Заједно са њима биле су и кошаркашице ККЖ Црвена звезда Ђурђина Ђокић и Милица Бојовић.

Особље Институ за онкологију и радиологију топло је примило госте, а малишани су дочекали Звездине првотимце уз широке осмехе и спремну честитку за предстојеће Новогодишње празнике.

Јовановић, Јанковић и Радичевић вратили су се у рану младост. Кошаркашку лопту заменили су папирима и бојанкама и показали завидно умеће са оловкама и бојицама. Креативни радови су се низали, а потписници су били малишани и Звездини првотимци. Тимска игра и овог пута је донела врхунски резултат.

Знатижељни клинци имали су прегршт питања… Занимало их је све о животу професионалних кошаркаша, а многи су желели фотографију и аутограм својих хероја.
Млади кошаркаши Црвене звезде мтс били су сложни да је дружење прекратко трајало, а препун утисака био је Никола Јовановић.

Било је веома забавно. Играли смо се, дружили и чини ми се приредили веома лепо изненађење овој дивној деци. Клинци су сјајни, веома су забавни и упркос томе што пролазе кроз веома тешке моменте налазе снагу за игру и шалу. Заиста су прави мотивација за свакодневни живот и пример свакоме. Црвена звезда традиционално мисли на ову децу, ако се не варам ово је већ седма година како неко из клуба долази у посету дечијој онкологији. Искористићу прилику да позовем све да издвоје мало времена и укључе се у хумантарне акције које спроводи наш клуб. Ово су ствари које су веома важне и које не смеју да се забораве након само дан или два – снажно је поручио центар Црвене звезде.

Звездини кошаркаши су препуни утисака отишли својим кућама свесни да овај дан није био као и сваки други. Тренираће се, побеђивати и губити… А они ће увек имати и мотив више, а то су клинци који воде истинске животне битке и који представљају праве хероје нашег друштва.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment