Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Владимир Цветковић добитник „Олимпијског срца“

Један од најбољих кошаркаша и дугогодишњи функционер Црвене звезде Владимир Цветковић, добитник је првог признања „Олимпијско срце“.

Извршни одбор Олимпијског комитета Србије по први пут је доделио признање „Олимпијско срце“ за посебно достигнуће и живтони допринос у јачању олимпијског покрета. Добитник овог признања је један од најбољих кошаркаша Црвене звезде, трофејни репрезентативац Југославије, успешни спортски радник и функционер, као и носилац златне значке Спортског друштва Црвена звезда Владимир Цветковић.

По завршетку играчке каријере 18 година је био на месту генералног секретара Фудбалског клуба Црвена звезда и за то време су црвено-бели освојили укупно 18. трофеја, међу којима су и титуле најбољег клуба Европе и света. Владимир Цветковић је у једном периоду обављао и улогу министра спорта и омладине у Влади Републике Србије и на тај начин је заокружио целокупну каријеру као спортиста, спортски званичник и државни функционер задужен за спорт.

Признање г. Цветковићу је уручила потпредседница ОКС и најбоља спортисткиња Србије у 2017. години Милица Мандић.

После толико великих и дивних олимпијаца, спортиста добити част да будеш први добитник „Олимпијског срца“, морам да вам кажем да мислим само једно, а то је судбина. Хвала јој на томе – рекао је Владимир Цветковић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment