Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Како је Звезда давала голове?

Црвена звезда је трећу календарску годину заредом завршила на првом месту на табели, а такође, трећи пут заредом, Црвена звезда на крају године има највише датих голова. Када се импозантној цифри придодају и голови из Европе, односно Купа Србије, долази се до закључка да Звезда заиста има чиме да се похвали.

Чак 55 пута у Суперлиги фудбалери Црвене звезде успевали су да затресу мрежу својих противника. Тачније, 53 пута, јер су виђена и два аутогола. У Европи, Звезда је прецизна била 19 пута, као и још девет пута у Купу Србије што чини цифру за поштовање: 83! Ричмонд Боаћи је 23 пута био стрелац, а Александар Пешић је 21 пут донео радост Делијама. На трећем месту листе стрелаца је Славољуб Срнић који је осам пута успевао да затресе мрежу. Пешић се, међутим, може похвалити да је фудбалер који је најчешће учествовао код голова, јер је поред 21 гола забележио и 10 асистенција, што значи да је код чак 31 Пешић имао учешћа. На другом месту ове листе је Ричмонд Боаћи који је забележио пет асистенција уз 23 гола, а Славољуб Срнић се са четири асистенције и осам голова нашао на трећем месту ове листе.

Црвена звезда је посебно учинковита била у три кључна периода својих утакмица. У периоду од 15. до 30. минута, Црвена звезда је успевала да чак 15 пута затресе мрежу противника. Од 46. до 60. минута, Звезда је постигла 14 голова, а исто толико и у периоду од 75. до 90. минута. Пет голова постигнуто је у надокнадама првог, односно другог полувремена: двапут су црвено-бели непосредно пре одлазак на одмор тресли мрежу, а три пута су то чинили уочи последњег звиждука судија.

Статистика каже да је Звезда током својих 38 утакмица текуће сезоне успела да организује 2,590 напада. Од тога, 37% напада (961) направљено је по десној страни терена. Нешто мање, 34% (891) напада реализовано је на супротној, левој страни, док је по средини спроведено 28% (732) напада.

Звезда је из позиционих напада најчешће поентирала — у 39% случајева. Из контранапада, Звезда је успела да постигне 27% својих голова, док је 32% голова „пало“ након прекида.

Црвено-бели су 11 пута изводили најстрожу казну, а само два пута су противнички голмани били успешнији од наших фудбалера. Највише пенала извео је Ричмонд Боаћи — седам, а шест пута је и успевао да затресе мрежу. Боаћија следи Александар Пешић који је извео три казнена ударца, а два је успео да претвори у гол. Стопостотну реализацију са беле тачке има једино Бранко Јовичић, који је, додуше, само једном и покушао.

Најлепше је писати о Звездиним головима и нападима у ситуацији када их има много као ове сезоне. Надамо се да ће црвено-бели и на пролеће наставити да играју ефикасно.

Повезане вести

Leave a Comment