Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Жалгирис, први евролигашки изазов у новој години

Кошаркаши Црвене звезде мтс дочекаће Жалгирис у првој утакмици Евролиге у 2018. години. Очекивања пред утакмицу са шампионом Литваније изнели су тренер Душан Алимпијевић, као и првотимци Бранко Лазић и Тејлор Рочести.

Након успешног почетка 2018. године и победе над Петрол Олимпијом, пред кошаркашима Црвене звезде мтс је и први евролигашки изазов у новој години. У дворани ’’Александар Николић’’, у петак од 19 часова, гостује екипа Жалгириса.

Најтрофејнији литвански тим и актуелни државни првак игра изванредно ове сезоне. Предвођени са клупе легендарним Шарунасом Јасикивичијусом, Литванци заузимају четврту позицију на табели Евролиге са скором од 10 победа и пет пораза. С тога, јасно је да је пред црвено-белима још један огроман изазов.

Свестан тога је и тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић.

Потрудићемо се да против Жалгириса поправимо утисак који смо оставили на мечу са Олимпијом, пре свега јер влада сјајно интересовање за меч у петак. Показали смо ове године да немамо страх од победе ни на страни, а нарочито код куће пред својим навијачима – рекао је у уводном излагању стратег Црвене звезде мтс, а затим детаљније причао о наредном ривалу:

Жалгирис се ове године позиционирао добро на табели својом добром игром и чврстином. За нас је свака победа у Евролиги велика. У односу на први меч са Жалгирисом обе екипе се разликују и обе екипе су показале напредак. Дефинитивно то није Жалгирис из првог кола Евролиге, а нисмо ни ми Црвена звезда из првог кола. Охрабрујуће је што смо пред њиховом пуном двораном показали да можемо да се носимо са њима. Не видим разлог зашто не бисмо одиграли храбро и на нашем терену и покушали да остваримо победу – застао је на кратко Алимпијевић и затим рекао:

Пангос игра са великим самопоуздањем и спада, по мом мишљењу, у три играча од којих зависи игра. Мислим да имамо капацитет са добрим одбрамбеним играчима на спољној позицији. О њиховим амбицијама довољно говори довођење Бена Удриха. Он је у НБА играо више од десет година, а то довољно говори о његовом квалитету. Верујем да ће већ сутра показати зашто је дошао у Жалгирис, а ми ћемо дати све од себе да га зауставимо – закључио је Душан Алимпијевић.

О наредном ривалу говорио је и првотимац Звезде Бранко Лазић:

У петак настављамо са жестоким ритмом утакмица. Они су сјајна екипа која је показала доста ове сезоне. Играју чврсту и паметну кошарку и то смо осетили у првој утакмици Евролиге ове сезоне када смо играли са њима. Ми ћемо нашу шансу тражити кроз нашу игру, наше системе уз помоћ публике – застао је на кратко капитен Црвене звезде мтс, а потом додао:

Имају доста добрих играча на спољним позицијама. Утакмицу ће одлучити одбрана, а ми ћемо тимски дати све од себе да неутралишемо њихове опасне бекове – истакао је Лазић.

Своја очекивања пред утакмицу са ’’Зеленом шумом’’ изнео је и Тејлор Рочести:

Жалгирис има веома добар тим и они су то већ доказали у Евролиги. Рекло би се да имају веома добру хемију у тиму. Ми се нећемо фокусирати на једног или два играча, мислићемо на цео њихов тим. Жалгирис је у сјајној серији победа, али прошлост никада није донела победу у кошаркашкој утакмици. Добро смо тренирали, а сутра ћемо играти у нашој дворани. То ће бити наша предност јер волимо нашу публику – истакао је организатор игре црвено-белих.

За утакмицу против Жалгириса влада огромно интересовање и остало је јако мало карата у продаји. За оне који нису у могућности да буду у дворани ’’Александар Николић’’, пренос је обезбеђен на ТВ Спорт Клуб.

Текст на сајту СД

Повезане вести

2 comments

Barani....Vjerni.... јан 5, 2018 at 11:35

Ajde igraj i bori se…..srecni junaci i Alimpije

Reply
rene artoa јан 5, 2018 at 00:37

Sa srecom do nove pobede!!!!!!!!!!

Reply

Leave a Comment