Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновије

Човић: Показали смо да знамо овај посао!

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић, говорио је за црногорске медије из угла првог човека клуба са Малог Калемегдана, али и председника АБА лиге.

Председник КК Црвена звезда Небојша Човић говорио је за црногорску агенцију МИНА о бројним актуелностима. У првом плану био је досадашњи ток сезоне црвено-белих, али је и говорио из угла функције председника АБА лиге коју ће Човић обављати до краја сезоне.

Опширан интервју са Човићем вам преносимо у целости.

У нову сезону ушли смо са новим стручним штабом и 11 нових играча, имали смо храброст која је дала резултате. Због свега тога, веома сам задовољан резултатима у оба такмичења, Евролиги и АБА лиги. Спортску амбицију смо увек имали, трудићемо се да уђемо у ТОП 8, али треба бити реалан, ако Црвена звезда мтс има такав буџет какав има, онда не треба очекивати и тражити од нас немогуће – казао је Човић.

Он је нагласио да је поносан што је Црвена звезда већ пету годину међу 16 најбољих клубова у Европи.

Пре две сезоне смо ушли у ТОП 8, а прошле смо били званично девети у најјачој лиги Европе – казао је Човић.

Он је, одговарајући на питање да ли ће екипа за наставак сезоне бити појачана, казао да ће промена бити уколико буду сматрали да за то има потребе, у складу са могућностима, али и потребама тима и захтевима стручног штаба.

Нисмо бежали раније од те праксе, уколико се указивала прилика за таквим потезом, да појачамо квалитет екипе, која је оптерећена и великим бројем утакмица у сезони. Не располажемо са великим финансијским средствима, тако да су нам и у том делу ограничене могућности, али успевамо да нађемо решење, јер радимо вредно и пуно, и показали смо да знамо овај посао – казао је Човић.

Он је, оцењујући АБА лигу, казао да се квалитет регионалног такмичења из сезоне у сезону поправља и да сматра да је добар.

Има стабилних клубова, добрих играча и неизвесних утакмица. Оно што ме посебно радује као председника АБА лиге у овој такмичарској сезони, је чињеница да стабилно и транспарентно послујемо, и да смо за разлику од бивше АБА лиге предузећа Сидро, лига клубова, у којој ти клубови имају свој бенефит, и у којој се тачно зна где сваки еуро иде, и пословање је потпуно отворено за јавност – казао је Човић.

Он је истакао да функционисане лиге заједничким напорима свих клубова обезбеђено на дуже стазе.

Човић је нагласио да му се не допадају неки „покушаји формирања и форсирања одређених теорија завере заснованих на параноји”.

Дуго сам у кошарци, па знам да овакав покушај креирања амбијента обично долази са клупе, као врста изговора за неки неуспех. Али, опасно је када се такве ствари „прелију” на управе клубова. Па онда причамо о судијским тројкама, менаџменту лиге, вишим интересима, враћању национаних кључева и слично. Но, и по том питању сам оптимиста, јер се надам да се нећемо враћати уназад у времена Сидра. Генерално, сам и поред свега веома задовољан – казао је Човић.

Он је истакао да се оснивање АБА друге лиге већ после 12 одиграних кола показао као оправдан потез.

Апсолутно оправдан! Основни циљ је био да оживимо неке кошаркашке центре у региону и појачамо подршку неким клубовима и срединама које желе да улажу у тај спорт, попут Приморске, Вршца, Борца, Теода, Сплита, Босне. Утакмице су солидно посећене, има пуно добрих утакмица. Финансијска конструкција и новац за другу АБА лигу су обезбеђени, а тешкоће које имају поједини клубови попут Охрида или Босне, говоре заправо колико је тешко доћи до новца за кошарку у региону и колико је заправо и та лига била потребна – казао је Човић

Он је казао да је Будућност стабилан и веома добро организован клуб, на чему темељи своје амбиције.

Видећемо да ли ћемо се срести у финалу и да ли ћемо се уопште састати у тој фази. Будимо стрпљиви и сачекајмо да се заврши други дио ове сезоне. Резултате црногорске репрезентације пратим искључиво као љубитељ кошарке, који прати и утакмице националних селекција, посебно из региона, када ми то бројне обавезе дозволе – казао је Човић.

Он је нагласио да Црвена звезда мтс у склопу свог система велику пажњу посвећује раду са млађим категоријама клуба.

Да их не набрајам сада све, али управо из тог сектора стигли су Марко Гудурић, па актуелни првотимци Огњен Добрић и Дејан Давидовац. Имамо неколицину изузетно талентованих момака у јуниорском саставу и од њих очекујемо пуно у годинама које долазе. Није ни тајна да се кроз производњу и касније трансфере тих играча обезбеђује значајан део буџета КК Црвена звезда – закључио је Човић.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

Branislav zezdas delija veteran јан 6, 2018 at 21:15

Da mi je neko rekao pre samo nekoliko godina da ce nasa Zvezda ponovo sijati evropskim sjajem, da se klub nece ugasiti i nestati, sto je bila volja i zelja jednog kluba i jedne grupe ljudi, da ce u Pioniru padati na kolena jedan Real Madrid, jedna Barselona, CSK Moskva, Zalgiris i da ne nabrajam, da nikome nece biti svejedno kad treba da igra sa Zvezdom, ljudi moji pa ja bi mu rekao da nije normalan.
Nebojsa hvala za svu energiju i znanje koje si ulozio u KK Crvena Zvezda i samo napred, pun gas.
Ne obaziri se na komentare i provokacije svih onih koji ti nisu ni do kolena.
Ziveo ti nama jos 1000 godina.

Reply
dusan јан 5, 2018 at 21:49

hvala, nebojsa

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 5, 2018 at 17:40

dok je njega gledacemo evroligu..posle njega tesko..ipak je on tata za pare

Reply
Србин са Космета јан 5, 2018 at 15:02

Хвала на свему!
Вратио си нам понос и достојанство!

Reply

Leave a Comment