Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенска кошаркаКошаркаНајновијеРегионална лига

Пораз кошаркашица на старту WABA Суперлиге

Пораз на старту WABA Суперлиге

У првој утакмици у 2018.години, на старту WABA Суперлиге, кошаркашице Црвене звезде поражене су од бугарске Монтане у неизвесној завршници, 71-73 (26-16, 15-14, 10-21, 20-22).

Нису успеле Звездине девојке да годину започну тријумфом на старту Суперлиге регионалног такмичења, иако сам почетак меча није наговештавао супротан епилог.

Разигране црвено-беле у првој четвртини брзо су преузеле контролу дешавања на паркету и након првих десет минута имале двоцифрену предност. Мина Ђорђевић је са 11 поена и 5 ухваћених лопти у првом периоду предводила шампиона Србије.

И у другој четвртини Звезда сигурна, чврста у одбрани, без проблема је одржавала континуирану предност за 40-29 на полувремену.

У трећем периоду екипа Монтане је успела да се тотално врати у меч и да изједначи. Звезда је имала двоцифрену предност до средине трећег квартала, када је Монтана са две брзе серије изједначила резултат на 51-51.

И у последњих десет минута играло се у серијама. Звезда је са шест везаних кошева дошла до шест поена предности, противник из Бугарске је одговорио са десет поена, (62-66). У последњи минут црвено-беле су ушле са 70-68 након поена Богићевић са пенала, али је Цветомира Шаренкапова тројком донела вођство Монтани. У пенал завршници Монтана је била успешнија, а у последњем нападу Богићевић није успела да погоди за три поена, а након офанзивног скока ни Александра Катанић за продужетке, па је победа припала Монтани.

Мина Ђорђевић је најефикаснија са 26 поена, 15 кошева је убацила Биљана Стјепановић.

Црвена звезда у наредном колу Суперлиге гостује у Загребу, екипи Медвешчака. За викенд, у наставку домаћег шампионата црвено-беле путују у Беочин.

Незаборавна 2017.година је иза ККЖ Црвена звезда, и верујемо да ће се наше девојке већ од наредног меча вратити на свој пут, победничких навика, и 2018.годину учинити још незаборавнијом. Пуном шампионских успомена.

ККЖ Црвена звезда: Стјепановић 15 (4ск 3ас 1блк), Тешић, Прља 9 (4 ск 3ас 3укл), Богићевић 4 (5ск 4ас), Зукановић, А.Катанић 10 (6ск 6ас 2укл), Ђокић, Наумчев 1 (2ас), Бојовић, Чубра, Ђорђевић 26 (7ск 4укл), Јовановић 6 (3ск 1укл).

Повезане вести

Leave a Comment