Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звезда поново у Истанбулу, следи ЕФЕС

Звезда након продужетака до полуфинала КРК

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали у Истанбул на меч 17. кола Евролиге са Анадолу ЕФЕС-ом. „Ово није исти тим, са којим смо играли у Београду“, поручују тренер Душам Алимпијевић и првотимац Џејмс Фелдин.

Кошаркаши Црвене звезде мтс отпутовали су у четвртак у јутарњим часовима у Истанбул, где их у петак очекује меч 17. кола Евролиге са екипом Анадолу ЕФЕС-а.

Тренер Душан Алимпијевић може да рачуна на све снаге и играче, пошто се у тим након повреде скочног зглоба враћа и Огњен Добрић.

Црвено-бели ће у четвртак увече тренирати у дворани „Синан Ердем“ у Истанбулу, и покушати да се што боље спреме за ривала кога су савладали у Београду 8.децембра резултатом 100:81.

Ипак, од тада, турски евролигаш је кадровски променио доста тога:

Доста промењених улога у односу на прву утакмицу. Прво што „упада у очи“ је да играмо поново у кратком временском периоду, дакле не по оном, да га тако назовемо „правилном распореду“ већ је то све промењено сада у другом делу ЕЛ. Оно што се догодило у међувремену, је промена тренера, али и промена улога играча. Прво, нешто другачија улога Лида и Владимира Штимца, ту је одлазак једног и долазак другог играча, и Дерик Браун. У Београду се враћао из повреде, сада је носилац игре, изванредан играч. Зато не мислим да ће ова утакмица по било чему бити слична оној коју смо одиграли у Београду, играју другачије, и сигурно да нови тренер жели да промени одређене ствари у свом тиму – рекао је пред полазак у Истанбул Душан Алимпијевић:

Чека нас заиста тежак јануар, петак ЕФЕС, па врло важна утакмица у АБА лиги против Цедевите у недељу, па уторак, па четвртак…па опет утакмица у АБА лиги. Изузетно тежак период је пред нама. Ми се пред ту нама важну утакмицу са Цедевитом враћамо у суботу у Београд, а играмо већ у недељу. Оба пута пред Будућност и Цедевиту имали смо напоран распоред који нам није дао времена за опоравак и детаљну припрему, али то доноси Евролига и идемо напред. Огњен Добрић се враћа у тим, путује у Истанбул, и полако га враћамо у ритам – рекао је тренер црвено-белих.

Џејмс Фелдин:
Идемо у Истанбул да одиграмо добру утакмицу. Имају новог тренера, довели су новог играча, прекинули су сарадњу са некима. То је дакле, нови тим, морамо да будемо спремни за њихов атлетицизам, за другачију игру. Ова утакмица ће бити потпуно другачија од оне у Београду, али наш приступ треба да остане исти као на осталим утакмицама Евролиге, да играмо чврсто, у високом ритму. Имамо пуно самопоуздања, знамо шта је потребно да учинимо да би победјивали утакмице и на гостујућем терену и кући.Ово је нови тест и спремни смо за њега – рекао је Фелдин.

Утакмица Анадолу ЕФЕС – Црвена звезда мтс игра се у петак од 18.30 часова, екипа се враћа у суботу у преподневним часовима за Београд, и одмах почињу припреме за врло важан меч 16. кола АБА лиге са Цедевитом у Београду.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

Barani....Vjerni.... јан 11, 2018 at 17:20

SRECNO….JUNACI…

Reply

Leave a Comment