Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Прве утакмице одбојкаша и одбојкашица у новој години

Премијера одбојкашица и одбојкаша у новој години биће на домаћем терену, у „дуплом програму“ на Бањици.

Први ће на терен одбојкаши, који дочекују Спартак из Љига. Црвено-бели су лоше одиграли први део сезоне, али утакмице са краја године, посебно у Купу Србије, дају наду у боља издања током даљег дела сезоне. Црвена звезда „мора“ да победи Спартак да би кренула ка горњем делу табеле и оставила свог наредног противника иза себе. Звезда је фаворит, али зна се да је унапред уписане победе некад најтеже добити. Ипак, изговора више нема, крајње је време да наш тим заигра како уме, а тиме и успешно започне 2018. годину. Наша екипа је у 11 одиграних кола остварила скор од три победе и осам пораза, а исти скор има и Спартак, који је при томе освојио три бода мање.

Одбојкашице Црвене звезде започињу 2018. годину утакмицом против Динама из Панчева на домаћем терену, у оквиру 12. кола БПШ Суперлиге. Црвено-беле су ове сезоне већ три пута одмериле снаге са Панчевкама и сва три пута оствариле су максималну победу. Екипа коју је до ове сезоне водио садашњи тренер Звездних дама забележила је свега три победе у овој сезони и заузима претпоследње место на табели. Коректор Сара Павловић убедљиво је најбољи играч Динама, али нема праву подршку саиграчица. Тим тренера Николе Јерковића игра знатно лошију сезону него претходних година, и примарни циљ је опстанак у најјачем домаћем такмичењу.

Црвено-беле су ове сезоне забележиле девет победа уз два пораза и са 28 бодова заузимају друго место на табели, уз бод заостатка у односу на Визуру. Од доласка Александра Владисављева Звезда је забелижила само пораз у другом мечу полуфинала Купа, када је пласман у финале већ био обезбеђен, уз седам победа. Од доласка Ане Бјелице црвено-беле играју још боље и свакако да имају још веће шансе у борби за титулу.

XII коло Банка Поштанска штедионица Суперлиге Србије

Црвена звезда – Спартак (Љ),

Дворана: УСЦ „Вождовац“, петак, 12. 01. 2018. године, 18h

Црвена звезда – Динамо (П),

Дворана: УСЦ „Вождовац“, петак, 12. 01. 2018. године, 20:30h

Повезане вести

Leave a Comment