Moja Crvena Zvezda
Архива

Pobeda hokejaša Zvezde

HK Crvena zvezda

Hokejaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u okviru seniorske Prve „B“ lige Mađarske. Crveno-beli oklopnici bili su bolji od subotičke ekipe Tisa Volan Spartak.

Tisa VS : Crvena zvezda  2:5 (0:2, 2:1, 0:2)

Duel dve srpske ekipe odigran je u ledenoj dvorani u Segedinu, pošto Subotičani još uvek nemaju led u svojoj dvorani. Naši hokejaši su imali nisu imali većih problema sa Subotičanima koji su se donekle uspešno držali u prve dve trećine.

U crveno-belom dresu posebno se istakao Marko Brkušanin koji je postigao svih 5 pogodaka za našu ekipu (7`, 13`, 34`, 48` i 60`).

Crveno-beli oklopnici nastupili su u sledećem sastavu: Ranković, Fat, Gačić, Gligorijević, Sibinović, Filipović, Raković, Dragin, Luković, Vujinović, Varga, Brkušanin, Uzelac, Pemac, Dabović, Isaković, Vraštag i Nović.

Ove dve ekipe trebale bi i u petak 26. novembra da se sastanu u okviru 2. kola hokejaške lige Srbije, ali odigravanje ovog susreta nije sigurno. Hokejaši Crvene zvezde trebali su u 1. kolu srpskog prvenstva da se sastanu sa ekipom Vojvodine u Novom Sadu, ali do susreta nije došlo.

Inače u hokejaškom prvenstvu Srbije učestvuju Crvena zvezda, Vojvodina, Tisa Volan Spartak, a sudbina novoformirane ekipe Vitez nije rešena. Hokejaši Partizana učestvuju u SLOhokej ligi i to je glavni problem srpskog hokeja, pošto se crno-beli dekretom u naše prvenstvo uključuju tek u finalu play-offa.

Повезане вести