Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Такмичарско тријгонале на тренингу

Фудбалери Црвене звезде од 17 часова одрадили су други тренинг трећег дана боравка у Пафосу.

Пријатно кипарско предвече дочекало је изабраике Владана Миојевића по изласку на терен. Није било ветра ни кише, а температура се спустила неколико степени у односну на преподневни тренинг тако да су наши играчи имали идеалне услове за рад.

Честе шале и смех могли су се чути овог поподнева на највећем стадиону у Пафосу. Наши играчи спроводили су у дело без проблема све оно што је од њих тражио шеф стручног штаба Владан Милојевић.

За разлику од јутрошњег тренинга на коме су у фокусу биле вежбе снаге, други излазак на терен је био много занимљивији за наше првотимце јер су овог поподнева готово два сата радили са лоптом.

Почетак је обележила шева, саставни део скоро сваког тренинга у којој наши првотимци уживају. За разлику од досадашње праксе када су играчи били подељени у четири гупе, овог пута изостали су зелени, па су наши фудбалери били распоређени у три екипе, белу, жуту и наранџасту, популарне „наранџе” како их зове помоћник шефа стручног штаба Милан Косановић.

Тренер Милојевић играо је шеву са групом у којој су били омладинци и тиме их додатно подстакао и охрабрио, а нису изостале ни шале са најмлађим члановима наше екипе.

Други део тренинга протекао је у игри на два гола на половини терена.Играло се популарно тријагонале. Први меч одиграли су „бели” против „наранџастих” и „зелених”. Победник је без сумње екипа „белих”, пре свега захваљујући расположеном Милану Павкову који је једним голом у мечу против популарних „наранџи” помогао да „бели” славе са 2:1. Други погодак за победничку екипу постигао је Боаћи.У дуелу против „жутих” Паков је постигао чак два гола, од којих је први био изузетно атрактиван ударац са дистанце. Трећи погодак у другој утакмици постигао је Доналд и тиме је обезбедио својој екипи „белих” да буде свеукупни победник. У дуелу за треће место није било победника, меч је завршен резултатом 1:1. Врло лепим голом истакао се млади Јовељић, а „црвенима” није дозволио да славе Милијаш који је изједначио резултат.

Треба напоменуи и то да док су две екипе играле меч, трећа група је увежбавала реализацију са дистанце на другој половини терена.

Оно што највише радује наш стручни штаб, као и све навијаче, јесте да нема повреда, сви играчи су здрави и издржавају тежак ритам рада на припремама.

Фудбалери Црвене звезде већ други дан раде на главном терену ФК Пафос и изузетно су задовољни условима које имају.

– Терен је у одличан, морам да признам да смо очекивали да ће бити у лошијем стању јер је то главни терен на коме се играју прволигашке утакмице. Изузетно јака киша падала је само дан пре него што смо дошли, али то није утицало на стање подлоге тако да су сва наша очекивања испуњена. Знамо шта за терен значи када се на њему тренира два пута дневно, али људи овде заиста воде рачуна и он је у одличном стању. За наредне дане најављују падавине и надам се да се стање траве неће погоршати и да ћемо успети на добар начин да завршимо ово што смо започели.Врло је битно да травната подлога остане у одличном стању јер нам је то важно за вежбање пас игре као и циркулације лопте јер европски ниво фудбала тражи перфектне терене,прецизност и брзину паса – рекао је асистент шефа стручног штаба Милан Косановић.

Повезане вести

Leave a Comment