Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Борба са ветром на јутарњем тренингу

Изузетно јак ветар обележио је Звездин јутарњи тренинг петог дана боравка на Кипру. Наши првотимци, први пут по доласку у Пафос, морали су да понесу шушкавце на тренинг како би успели да без проблема спроведу у делу све задатке који су пред њих постављени.

Јак ветар који је у појединим тренуцима достизао брзину и до 30 километара на сат није успео да заустави наше првотимце да и данас пуним интензитетом раде на највећем стадиону у Пафосу.

Током тренинга је било доста шале и на рачун кише која је престајала и поново почињала да падаготово на сваких пет минута током преподнева.

Оно што је нашем стручном штабу било најбитније јесте то да је терен ФК Пафос одлично припремљен и да лоши временски услови ни на који начин нису утицали на њега. Захваљујући томе тренер Милојевић је могао да, са својим играчима, успешно спроведе у дело све испланиране вежбе.

Наши фудбалери су на почетку тренинга, распоређени у четири линије на терену, увежбавали пас игру. Испуњавали су различите задатке са лоптом, а између серија лагано су истрчавали од ивице једног до другог шеснаестерца.

Након тога уследили су већ стандардни окршаји измешу играча подељених у четири тима. Свака екипа имала је задатак да у међусобном окршају  што дуже сачува лопту у свом поседу.

У паузама између вежби наши момци су се забављали тако што су са пола терена покушавалли да погоде пречку једног од голова и том приликом показали изузетну прецизност.

На крају тренинга Звездини првотимци су трчали у групама, а иако је реч о припремном периоду, они су уз много смеха направили такмичење. Свако је желео да обележену дистанцу заврши као први у својој групи.

Оно што радује, осим чињенице да су сви здрави и да се добро осећају, јесте и то да се новајлије врло брзо уклапају у екипу, нарочито Бен, који је показао да, поред играчких квалитета, има позитиван карактер и добро се слаже са свима. Чланови стручног штаба изузетно су задовољни оним што Бен пружа на терену, а то је за све наше навијаче и најважније.

Док је већина играча пратила инструкције тренера Милојевића на терену, голмани су и овог пута имали свој интензиван тренинг под вођством тренера голмана Душана Гашића.

– На сву срећу повреде нас заобилазе, сви се одлично осећају. Радим са тројицом изузетно искусних голмана који су прошли већ много припрема, за њих ово није ништа ново. Изузетно лепо сарађујемо, све што се као задатак постави пред њих максимално фокусирано и одраде. Одличан пример дају младом Александру Станковићу, који им већ сада добро парира. Овај први део припрема је базиран на раду са лоптом, као и на комбинацији снаге и издржљивости, уз незаобилазне техничко-тактичке елементе. Са тиме ћемо завршити рад на Кипру, а када пређемо у Турску имаћемо ситуационе тренинге – рекао је Гашић.

Повезане вести

Leave a Comment