Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

„Хокеј” на преподневном тренингу

Мечеви по „хокејашким” правилима били су најзанимљивији део јутарњег тренинга наших играча шестог дана боравка на Кипру.

Експедиција Црвене звезде полако приводи крају припреме на медитеранском острву. Претпоследњи дан рада у Пафосу, као и готово сви претходни, резервисан је за два напорна тренинга.

Оно што је на јутрошњем тренингу радовало стручни штаб Црвене звезде јесте чињеница да јака киша која је готово без престанка падала током целог јучерашњег дана, као и изузетно снажни удари ветра, нису оставили последице на терен. 

Нешто мало после девет часова екипу Црвене звезде дочекало је ведро и сунчано небо, што је додатно подигло већ одличну атмосферу у екипи. Пријатних 14 степени, уз нешто слабији ветар, створили су леп амбијент за рад.

Првих 30 минута тренинга протекли су у вежбама без лопте, а такав начин рада типичан је за прву недељу по почетку припремног периода. Наши првотимци радили су вежбе снаге и функционалне способности.

Након тога на терен су унете лопте, што је свакако обрадовало наше играче. Они су, подељени у четири екипе, одиграли по две утакмице седам на седам. На крајевима означених терена налазили су се џокери, а остала шесторица фудбалера из екипе имала су задатак да се са највише три додира ослободе лопте.

Последњих 40 минута тренинга били су уједно и најзанимљивији део препопдневног рада. Тренер Милојевић са центра терена објаснио је својим изабраницима правила „хокејашког” меча који их је чекао. Екипе су остале исте, али су голови померени унутар скраћеног терена, те тако, као што је то случај у хокејашким мечевима, играло се и иза њих. Да би постигли погодак лопта је морала да прође кроз импровизовани гол, али тако да је са друге стране лопту прими играч из исте екипе, практично то значи да је саиграч морао да му одигра пас.

Рад за ово преподне завршен је истезањем.

Повезане вести

Leave a Comment