Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеРегионална лига

Ватерполисти сачували максималан учинак, Танасковић потопио Ваљево

Танасковић потопио Ваљево

Ватерполисти Црвене звезде савладали су Ваљево у 9.колу А2 регионалне лиге 14:5 (4:1, 0:3, 5:1, 5:0).

Црвена звезда је победила у својој првој утакмици у 2018.години и први круг такмичења завршила са максималним учинком из осам одиграних утакмица.

Капитен Ђорђе Танасковић је био централна фигура меча и серијом голова у трећој четвртини донео победу Звезди.

Црвено-бели су решили прву четвртину у своју корист резултатом 4:1. Таква увертира изабраника Дејана Савића није давала наговештај да ствари могу да се окрену у супротном правцу. Ипак, Ваљево је у другој четвртини сачувало своју мрежу, постигли су три гола, два са играчем више, па је резултат на полувремену био 4:4.

Стефан Тодоровски је стајао на Звездином голу у првом полувремену и био заслужан са осам одбрана што Ваљевци нису стекли предност и потпуно преокренули резултат.

Ваљево је преко Николе Радуловића стигло и до преокрета на старту трећег периода (4:5), и то је био последњи погодак на мечу гостујућег тима. Тада је на сцену ступио Ђорђе Танасковић и са четири узастопна гола сломио отпор гостију. У последњу четвртину Звезда је ушла са четири гола предности, 9:5.

Преломни моменат се догодио при резултату 6:5 за Звезду, Добожанов је одбранио петерац Рацкову, а Танасковић у наставку постигао гол за 7:5.

У последњој четвртини Звезда је искористила психолошку предност, и већ након 15 секунди игре Стојановић постиже гол за 10:5. Погађали су Тохољ, затим Танасковић поново, а онда и Шуберић и Тохољ за коначних 14:5.

Капитен Ђорђе Танасковић је са 6 голова предводио Звезду до тријумфа, Николов је постигао 3, Тохољ 2 гола.

У наредном колу Црвена звезда дочекује Медвешчак.

Црвена звезда – Ваљево Горење 14:5 (4:1, 0:3, 5:1, 5:0)

Београд, базен „Милан Гале Мушкатировић“. Судије: Анђелић и Киш. Искључења: Црвена звезда 10, Ваљево Горење 11. Петерци: Црвена звезда, Ваљево Горење 0/1.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Добожанов, Танкосић, Радовић, Бурсаћ, Шуберић 1, Илић, Његован 1, Тохољ 2, Николов 3, Танасковић 6, Стојановић 1, Михаиловић, Тодоровски, Љубеновић. Тренер: Дејан Савић.

ВАЉЕВО ГОРЕЊЕ: Бакочевић, Дукић, Станић, Марковић 1, Радуловић 1, Рацков 1, Матовић 1, Глигоријевић, Поповић, Босић, Ђорђевић, Филиповић 1, Спасојевић, Лука. Тренер: Јован Серафимовић

Повезане вести

Leave a Comment