Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Стумбрас 3:1 (1:0)

Екипа Црвене звезде је у својој првој од данашње две пријатељске утакмице славила победу против литванског Стумбраса.

По лепом времену и добром терену Звездини фудбалери су од првог до последњег тренутка контролисали игру и резултат. Разлика у квалитету била је евидентна, па су фудбалери литванске екипе, у којој играју претежно странци, покушавали да агресивношћу надокнаде своје недостатке. Због овога је утакмица у једном тренутку почела да се одвија у лошем смеру јер су у неколико наврата наши фудбалери остајали на трави након грубих стартова домаћина. Судија из Азејберџана је после неколико усмених опомена почео да кажњава играче картонима, и то баш када су и наши фудбалери решили да узврате агресивношћу.

Картони су, ипак, донекле утицали да оштре игре буде мање. Мало је и било и правих шанси, нарочито у првом делу игре. Најопаснији у нашем нападу био је Александар Пешић, али без праве прилике за шут. А онда, прва права акција и Звезда је повела; играо се 37. минут, брз напад по десној страни и убачена лопта по земљи коју је Пешић мудро пропустио, а Милијаш из прве шутирао са ивице казненог простора и прикуцао лопту у мрежу. Звезда је могла и да дуплира предност у претпоследњем минуту првог дела игра, али Пешић није успео да погоди са беле тачке.

Наш нападач се већ на почетку другог дела игре искупио за промашени пенал. Радоњић је у свом маниру прошао по левој страни, упутио употребљиву асистенцију ка Пешићу који је успео да погоди гол.

Стумбрас је стигао до поготка иако није успео да створи ниједну прилику за гол. У 65. минуту досуђен је једанаестерац након клизећег старта Савића, а прецизан са беле тачке био је Лукас. Након примљеног гола, Звезда је успела у намери да се игра пребаци и задржи на половини противника. И поред великог броја измена коју су литванци направили, Звезда је деловала спремније. Тренер Милојевић је прилику у другом полувремену дао и Кахриману, Рачићу, Луки Илићу, Павкову и Ивану Илићу.

Коначан резултат утакмице постављен је у 86. минуту. Напад по десној страни организовао је Стојковић, успео је да упути лопту у казнени простор која је ишла иза леђа Павкову, међутим наш нападач је успео да је исконтролише, намести се и снажно и прецизно шутира.

Црвена звезда – Стумбрас 3:1 (1:0)

Терен: У оквиру хотела „Папилон“. Судија: Вугар Хасанли (Азербејџан). Стрелци: Милијаш у 37′, Пешић у 51′, Павков у 86′ за Црвену звезду, а Лукас у 65′ за Стумбрас.

Црвена звезда: Супић, Стојковић, Бабић, Савић, Анђелковић, Доналд, Милијаш, Срнић, Милић, Радоњић, Пешић.
Играли су још: Кахриман, Рачић, Л. Илић, Павков, И. Илић.

Струмбрас: Јосвиаки, Алмеида, Садаускас, Секгота, Маркос, Агустино, Фабио Лопез, Арманавичиус, Вилета, Коре, Боучареб.

Текст на сајту СД

Повезане вести

3 comments

rene artoa јан 29, 2018 at 00:32

Ljudi nije zajebancija, ali mozemo daleko dogurati u ligi evrope mozda cak i osvojimo uz malo srece. Milojevic napravio dve ekipe koje mogu da se nose sa svakim!!!

Reply
sladajac јан 29, 2018 at 01:47

Da igramo sa svakim to mozemo a da osvojimo Ligu Evrope to nikako,ipak bravo na optimizmu…

Reply
шаљив јан 28, 2018 at 18:49

доведите алексу вукановића.тим изгледа беспрекорно али стекао сам дојам да нам треба у средини офанзивни играч ближе голу који може упослити нападача.ваљда неће продати боачија.био би то хендикеп

Reply

Leave a Comment