Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКошаркаНајновијеРегионална лига

Звезда убедљива у дербију, Добрић изрешетао Партизан

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Партизан у другом овосезонском вечитом дербију у оквиру АБА лиге и на тај начин остварили додатни притисак на Будућност у борби за прво место.

Звезди, која има добар распоред до краја првенства, сада треба један пораз Бугућности, која гостује у Београду и Загребу до краја шампионата.

Иако ни на овој утакмици није било Фелдина и Антића у ротацији, Звезда је без већих проблема славила у дербију. Партизан је парирао нашем тиму нешто више од 20 минута, али је средином треће четвртине Алимпијевићев тим направио серију 16:2, резултатски се одлепио и разлику одржавао до краја утакмице. Фантастичну партију пружио је Огњен Добрић, који је након утакмице у Скопљу, где је убацио седам тројки, вечерас погодио чак шест. Рочести је 10 пута успешно проиграо саиграче, док су значајан допринос дали и Лесор, Јанковић и Дангубић. На другој страни посебно се истакао Новица Величковић, а подршку је имао у Вилијамс-Госу.

8. коло АБА лиге

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ПАРТИЗАН 86:74 (22:24, 27:19, 22:14, 15:17)

Дворана: Александар Николић 
Гледалаца: 5 000
Судије: Херцег, Обркнежевић, Стефановић

ЗВЕЗДА: Кешељ, Дангубић 12, Давидовац 7, Лазић 8, Добрић 18 (6/7 за три), Јанковић 8, Рочести 5п, 4ск, 10ас, Омић 6, Лесор 13, Енис 7, Јовановић, Бјелица 2

ПАРТИЗАН: Вилијамс-Гос 17, Вон 4, Си 7, Тадић, Аранитовић 9, Маринковић 15, Танасковић, Величковић 22, Пецарски, Гавриловић, Гагић 2, Шалић 

Што се првог дела игре тиче, обе екипе су у првих 20 минута стекле по једном максималних седам поена предности, али је Звезда након слабијег почетка ипак држала утакмицу под контролом током већег њеног дела. Налети Величковића и моменти инспирације Партизанових странаца омогућили су гостима да задрже противника на свега три до седам поена предности, па црвено-бели нису успевали да дођу до значајније разлике. Занимљиво је да је гостујући тим имао боље проценте шута, али и много више изгубљених лопти и мање погођених тројки (девет наспрам пет). Сјајно шутерско вече имали су Добрић (четири тројке) и Дангубић (две), док је изузетно инспирисан средином друге четвртине био Јанковић. На другој страни су бољи од осталих били поменути Величковић и Гос.

Трећа четвртина била је неизвесна у свом првом делу, а онда је уследила рапсодија Црвене звезде и Огњена Добрића. Момак из Книна је дошао до шест тројки до краја треће четвртине, а Звезда серијом од 16:2 сломила црно-беле и од свега пола коша предности дошла до великих +15. До краја утакмице, Партизан је успео да смањи на 12 поена заостатка, али не и више од тога.

Звезда је играла без Џејмса Фелдина и Пера Антића, док на другој страни није било Чакаревића, Томића и Андрића. Занимљиво је да тројица кошаркаша који су наступили у првом овосезонском дербију више нису чланови „вечитих“ – Радичевић (Звезда), Семјуелс и Милер (Партизан).

Пионир овога пута није привукао онолико гледалаца колико је то раније умео да буде случај. Навијачи Звезде пружили су подршку Алену Омићу, док је меч почео минутом ћутања, у знак поштовања према Милораду Микети Ђурићу, некадашњем председнику Партизана, који је данас преминуо.

ТОК УТАКМИЦЕ

4/4 (15:17)

Јанковић је поновио оно што је урадио у другој четвртини и након блокаде погодио тројку за +17 (76:59). Већ средином последњег периода било је јасно да нема дилеме када је реч о исходу утакмице, а Партизан је покушавао да смањи заостатак и забележи пристојан пораз. Звезда је била сигурна до самог краја и није дозволила да испусти било шта од онога што је стицала током претходних 30-ак минута.

3/4 (22:14)

Трећи период боље је отворио Партизан и преко сјајног Величковића смањио заостатак на свега пола коша. Ипак, када је црно-беле стао шут са дистанце, Звезда је поново почела да повећава предност и дошла до максималних +8 (62:54) у 28. минуту. Убрзо је наш тим стигао и до првог двоцифреног вођства, које је само увећавао, а серија Звезде је од последњег трзаја Партизана износила чак 16:2. Након 30 минута било је 71:57.

2/4 (27:19)

Звезда је боље отворила други део утакмице и брзо преузела вођство. Сјајну ролу имао је Јанковић, који је везао закуцавање, тројку и блокаду. Ова деоница донела је и много прекршаја и слободних бацања, а отежавајућа околност за црно-беле био је и проблем центара Гагића и Шалића са фауловима. Добрић је након канонаде против МЗТ-а наставио да погађа из даљине и вечерас и већ до финиша друге четвртине стигао до три погођене тројке.

Звезда је била у добром ритму и на корак од озбиљније предности, али је Партизан стигао на свега три поена заостатка. Ипак, Добрић је ставио тачку на првих 20 минута својом четвртом тројком, за 49:43.

1/4 (22:24)

Партизан је боље отворио утакмицу и преко Вилијамс-Госа и Маринковића стекао седам поена предности (12:5). Ипак, Дангубић и Рочести су узвратили и серијом 7:0 довели свој тим до изједначења. Након више од шест минута, први пут од резултата 3:2, Звезда је поново стекла предност, поенима Бјелице (16:14), да би Добрић погодио трећу тројку за свој тим, за 19:14 и тајм-аут Ненада Чанка. Ипак, при резултату 22:16, Партизан је преко Величковића везао осам поена и завршио први период са предношћу од једног коша (24:22).

 

НАЈАВА

Након велике победе против Олимпијакоса у Евролиги, али и прилично мучне атмосфере у хали, Црвена звезда у добром расположењу дочекује дуел против Партизана у 18. колу АБА лиге.

Након пораза Будућности од Морнара овај меч добио је на значају, за обе екипе. Уколико би црвено-бели славили, извршили би додатни притисак на Подгоричане и изједначили се са њима на врху табеле, пред последње четири рунде, у којима Црногорце чекају гостовања Партизану и Цедевити. С друге стране, управо је Морнар први фаворит за позицију 4 пред плеј-оф, а црно-бели не желе да одустану од борбе за четврто место. Да би задржали шансе, морају да славе у вечитом дербију.

Повезане вести

17 comments

milos rankovic јан 30, 2018 at 11:08

SVAKA CAST MOMCI IZGLEDA DA JE TACNO TREBA VREMENA DA BI SVE LEGLO DA SMO OD POCETKA IMALI OVU EKIPU SA OMICEM MISLIM DA PLASMAN TOP 8 NEBI DOVODJEN U PITANJE AKO BUDEMO KOMLETNI U BASKONIJI IMAMO SANSE I ONDA TRI LAKSE UTAKMICE MOZDA I MOZE TOP 8 I NA KRAJU BRAVO ZA NAVIJACE I ONE KOJI SU PROVOCIRALI VELICKOVICA JA SAM TO REKAO MNOGO PUTA I PODRZAVAM TO AKO ONI VREDJAJU NASEG PREDSEDNIKA I NIKAD U ZIVOTU NECU ZABORAVITI GUROVICEVE SUZE PODRZAVAM TO DEBELA SVINJA VUJOSEVIC SE SMEJE GUROVIC PLACE E PA DA VIDITE KAKO JE I UVEK GA VREDJAJTE NAPRED ZVEZDO

Reply
Pera јан 30, 2018 at 14:19

Vidi vidi neki majstor uljez je ovde kome ne odgovara kada se komentariše u korist Zvezde. Deb i još nekoliko njih će sada da nas koštaju em pare em velikih problema za njihov transparent koji je ničim izazvan istaknut protiv Olija. Bravo majstori. Policija da istraži ko je i kako uneo transparent u halu i da se rigorozno kazne počinioci. Dosta više opterećenja na klub zato što neki navijači ne vole dovoljno klub za koji navijaju i spremni su za siću da ga prodaju. Ponavljam od tog transparenta samo su djetići vijugali da imaju korist. Niste valjda ćoravi kako su namestili da Mornar dobije Budućnost kako bi sigurno bio četvrti pa jedni na druge a onda Pavićević izjavljuje kako je Budućnost bolja od Zvezde. Kad se pogleda ko finansira i jedne i druge jasno je ko pravi kombinacije kako bi se Zvezda dovela u finansijski problem i napravio nekakav loš odnos na terenu gde bi neki imali koristi od takvog stanja. Previše je ovo veliki klub i dobro organizovan da ujdurme pojadinaca ljuljaju njegove temelje a neka im je na čast što će nam sada ponovo namaći kazne.

Reply
Dragan јан 31, 2018 at 01:51

Daj Pero ne lupaj glupopsti….Buducnost da proda utakmicu Mornaru da bi Mornar bio cetvrti, i tako Buducnsot zajebe sebe i ne bude prva!!!??? Auuu…dobar si…S druge strane, jel ti ukljucujes mozak…Pa pobeda Mornara najvise odgovara NAMA…ZVEZDI!!! I jos nesto: poslednje cetiri godine Zvezda je zivela na racun crnogorske kompanije VOLI i privatnih pozajmica Veselina Barovica! Oni su se letos, po odlasku Radonjica iz Zvezde povukli kao finansijeri…

Reply
Dejan јан 30, 2018 at 10:52

Bravo, majstori! Moyemo i Baskoniju da dobijemo.

Reply
Gogi јан 30, 2018 at 04:16

Gazi crnu sektu!!!Bravo momci!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 30, 2018 at 02:19

e sto volim kad ponizimo tudjmanovce i „ubicu“ koji je pukao kao bas..tako je bre..tako igra jedinis srpski klub protiv ustasa

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 30, 2018 at 02:18

e sto volim kad ponizimo tudjmanovce i „ubicu“ koji je pukao kao bas..tako je bre..tako igra jedinis srpski klub protiv usatsa

Reply
Hadži Dragan јан 30, 2018 at 00:37

Ljudi kako sam srećan kad razbijemo franjevačke sektaše.Bravo Alimpijeviću-Cipi,gazi Avnojevce.

Reply
Pera јан 30, 2018 at 14:24

Meni iskreno žao što su im ponovo dozvolili da nisu poniženi jer su utakmicu izgubili sa nekih desetak poena razlike a ona je realna na terenu nekih 20 do 30 poena. Zadnju četvrtinu smo otaljavali odmarajući igrače i završavajući posao. Niko ne konstatuje da na terenu nisu bila poenterski naša najbolja dva igrača. Ako se poklope neke kockice i mi rešimo da igramo u daljem takmičenju ništa čudno da mi odemo u 8 Evrolige. Dakle dobijemo li Baskoniju od koje smo pokazali da smo bolji ali da nije bilo dovoljno volje i energije da ih dobijemo sve je moguće.

Reply
Србин са Космета јан 29, 2018 at 23:13

Лагано,победа није долазила у питање.
Највише се радујем победама над њима!
Биће још радости!

Reply
rene artoa јан 29, 2018 at 23:12

Lagana rutinska pobeda, jedina zamerka treneru sto nije dao neki minut Jovanovicu i Keselju. Idemo sada na pobedu protiv Baskonije!!!!!!!!!!!!!!

Reply
Josif јан 29, 2018 at 22:54

Честитке момцима на победи у дербију која је свакако најслаѓа.Мислим да полако дижемо форму,само да санирамо повреде и максимално спремни да дочекамо полуфинале.Надам се да полако све долази на своје место.позз.мкд

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 29, 2018 at 21:51

Dobric u prvo odlican..enis ocajan a bjelica ne vredi vise komentarisati,covek vise nije za kosarku postao radicevic..ocito da ima neki problem jer ovo sto on igra zadnjih 10 utakmica je katastrofa

Reply
Dragan јан 30, 2018 at 00:50

Bjelica ima 35 godina…i razumljivi je pad njegove forme…skoro cetiri meseca je bio nas najbolji igrac… Mislim da smo pobedili jednom prosecnom igrom…sto raduje….jer sta bi bilo da su Rocesti, Bjelica i Enis bili raspolozeniji…
A nesto razmisljam…kako bi sjajno bilo da Omic potpise i za FK Crvena Zvezda…i onda bi se otarasali bagre sa tribina koja davi i ostecuje klub u svakom pogledu!

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 30, 2018 at 01:58

brate ne radi se o formi..covek ne moze kao profesionalav da pogodi sam kos..1/9 je njegov ucinak a trener ga forsira uporno..razumem pad forme ali on ocajno igra vec 10 tekmi..bar neka se oporavi za finale aba

Reply
Estrella Roja јан 30, 2018 at 17:01

Nasmejao si me poslednjom rečenicom. Mogli bi dva tri Hrvata da dovedemo u fk i ne bili neki kvalitet. Samo znamo Terzića kameleona, taj nikad ne bi pristao da dovede do „duševne“ patnje gospodu huligane…naravno do drugačijih društvenih okolnosti kada bi postao najtolerantnija osoba na svetu ako mu to služi da opstane. Nedavno je, ničim izazvan, izjavio da nikad ne bi voleo da ima gay fudbalera. Zamisli da premijerka poseti Zvezdu, bio bi u takvoj šizofrenoj situaciji da bi završio u Lazi.

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 29, 2018 at 21:25

hvala Omicu sto je dosao da ne gledam one huligane vise i da uzivam u tekmi..svaka cast navijacima iskrenim u Pioniru..sjajno navijanje i atmosfera

Reply

Leave a Comment