Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Рачић – Прија нам велики број мечева

Фудбалери Црвене звезде одрадили су први од два тренинга колико их данас очекује у Анталији.

После јучерашњег опоравка од утакмица, наша екипа вратила се устаљеном ритму рада. Од десет часова баши првотимци изашли су на терен и отпочели су са тренингом. Готово сат времена преподневног рада било је посвећено вежбама снаге и функционалне способности. На самом крају тренинга неки од фудбалера увежбавали су шутеве са дистанце, а нови састанак на терену заказан је за 17 часова по локалном времену када ће наша екипа обавити завршне припреме за два пријатељска меча која је сутра очекују. Први сусрет заказан је за 9:30 по српском вемену са Амкаром, а наредни од 15 часова са Силексом.

– Јуче смо имали времена за одмор и морам да признам да нам је то изузетно пријало јер у припремном период увек радимо изузетно напорно. Данас смо се поново вратили на устаљени ритам од два тренинга на дан. Први део овог преподнава бије је мало лакши рад, фокусирали смо се на вежбе снаге и рад без лопте, а у другом делу ћемо више радити на тактичком делу како бисмо наставили припреме за наредне пријатељске мечеве који нас очекују – рекао је Рачић.

Наши фудбалери задовољно су што имају прилику да већ сада покажу своју форму у утакмицама.

– Одлично је што имамо по две пријатељске утакмице и што тако сви играчи имају прилику да добију већу минутажу. Имамо оформљене две екипе и готово сви играмо преко 70 минута. То нам заиста свима много значи како бисмо се што боље припремили за све оно што нас очекује када сезона почне, на првом месту за сусре са ЦСКА.

Млади везиста истакао је да екипи ништа не пада тешко на припремама у Турској.

– Најтежи рад је био на Кипру, сада је много боље, није нам тешко јер више радимо са лоптом. То је много занимљивији рад. Сваком играчу много више прија рад са лоптом него суво трчање. Битно нам је да смо то најтеже прошли – поручио је Рачић.

Повезане вести

Leave a Comment