Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Црвена звезда – Амкар 1:1 (1:1)

Црвена звезда је у трећој припремној утакмици у Анталији, а првој од две утакмице предвиђене за данашњи дан, забележила први реми.

Терен: Комплекс хотела „Риксус“.
Судија: Абдулбаер Даирбек
Стрелци: Родић у 30′ за Црвену звезду, а Будковски у 33′ за Амкар.

Црвена звезда: Борјан, Стојковић, Савић, Ле Талек, Родић, Доналд, Јовичић, Крстичић, Радоњић, Бен, Пешић.
Играли су још: Николић, И. Илић.

Амкар: Нигматулин, Идову, Белоруков, Сивакоу, Занев, Огуде, Миљкович, Комолов, Гол, Бодул, Будковски.


Црвена звезда је одмерила снаге са још једним руским представником. Фудбалери Амкара припремају се у Анталији, као и наши фудбалери, и данас су се показали као изузетно организована и дисциплинована екипа. Ако бисмо судили по поседу лопте, Звезда је била у потпуности доминантна екипа. Много се више времена провело на половини Амкара који се организовано бранио и користио велики број ситних фаулова како би спречавао да наши фудбалери и дођу у ситуацију да запрете. Звездина одбрана је, са друге стране, као и до сада деловала веома сигурно, па у првих пола сата игре готово да није било правих прилика.

А онда, виђена су два гола за само три минута. Повела је Црвена звезда у 30. минуту и то после корнера. Ле Талек је на првој стативи био највиши у скоку и успео је да проследи лопту ка другој стативи. Тамо је најпре Бен упутио повратну лопту ка Доналду, а Звездин капитен ју је одложио ка Родићу. Наш бек је шутирао у даљи угао и успео да кроз шуму ногу буде прецизан. Међутим, као да је овај гол помало опустио наше фудбалере који нису успели ни три минута да задрже вођство. Прелако је испала наша одбрана у 33. минуту, Комолов је сјајно прошао, предриблао Савића и асистирао ка Будковском који са три метара шутира из прве и доноси Амкару изједначење.

После примљеног гола Звезда је наставила да напада као што је радила од првог звиждука судије. Стрпљиво, са доста додавања, црвено-бели су тражили пукотине у одбрани руске екипе. Чинило се да је Пешићу потребна подршка у нападу јер је у више наврата бивао заустављен повлачењем, а неретко су га чувала чак двојица фудбалера. Звезда јесте желела до другог гола, али до краја првог дела игре боље прилике имао је Амкар. Комолов је у једној ситуацији успео да се нађе „очи у очи“ са Борјаном али је неспретно шутирао, па ситуација није била опасна колико је могла да буде, а у последњим тренуцима првог дела и Борјан се истакао добром интервенцијом.

Ако за први део игре може да се каже да није било много прилика за гол, то још и више важи за наставак утакмице. Амкар се определио за потпуну дефанзиву, па је утакмица почела да личи на суперлигашке у којима Црвена звезда мора да се бори са бункером противника. И поред дефанзиве, Амкар је у неколико наврата демонстрирао колико је опасан из контранапада, али дефанзива је оно чиме се могу похвалити јер Руси су играли веома дисциплиновано и организовано. Звезда је покушавала стрпљивом игром, понекад и продорима, али без успеха.

Испоставило се да је један тренутак деконцентрације у нашој одбрани коштао Звезду победе. Међутим, ово су припреме, грешке су сада дозвољене и, зашто не рећи, донекле и очекиване, јер фудбалери раде доста напорно и свакако да им недостаје свежине.

Повезане вести

2 comments

Dante јан 31, 2018 at 23:49

Veljko nikolic je decko jako kvalitetan.isto tako mozemo vratiti andriju lukovica iz vozdovca.a ja bih probao i sa adzicem na tom mestu.ima brzinu ima tehniku mislim da bi mogao da odgovori zahtevu.na kraju krajeva isti je tip igraca kao aleksic.to sto smo prodali kangu je napredak jer realno odigrao je koliko derbija i nije se video.moj predlog ispred donalda i jovicica levo radonjic.sredina adzic .desno ben.adzic ima sut ima brzinu pokidali bi

Reply
krvavi zvezdas-DE јан 31, 2018 at 18:51

gledao sam tekmu i ispada da je Kanga bio igrac bez koga se ne moze..jako slabo samo zato sto nemam vise pleya..ovo sto igra Krsticic je isto kao pre 2g sa milijasem..jako sporo,tromo..on definitivno nije za zvezdu a kamoli da se vrti igra oko njega..on je igrac za donji srem i nista vise..ali sad je kasno zavrsen prelazni rok a mislim da ce nam igra na prolece biti sbaija dosta jer nemamo tog kreativca..Ben je dosta dobro pojacanje ali sa organizatorom igre smo pukli kao bas

Reply

Leave a Comment