Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеТрансфериФудбал

Канга и званично у Спарти из Прага

Гелор Канга

Гелор Канга је и званично нови фудбалер прашке Спарте. Црвена звезда ће на име обештећења приходовати милион евра.

Након вишенедељних нагађања и преговора Канга је у среду ујутру, последњег дана зимског прелазног рока, отпутовао из Анталије за Праг, а потврда трансфера се чекала до данас.

Канги је уговор истицао на крају сезоне, па Црвена звезда није имала пуно избора јер би Канга на лето био слободан у тражењу новог клуба, а Звезда без обештећења.

Репрезентативац Габона је под великом помпом дошао у Црвену звезду као слободан играч из руског тада вицешампиона Ростова, као велика жеља тренера Миодрага Божовића.

Представио се на мечевима квалификација за Лигу шампиона против бугарског Лудогореца, а управо је такав био и његов период од годину и по дана у Звезди. Прво прелеп гол у Рауграду, а затим искључење у Београда и елиминација Звезде.

Ове сезоне је одиграо 26 утакмица и постигао 5 голова, а управо су ти голови против новог клуба Спарте и руског Краснодара на неки начин били његово искупљење јер су играли велику улогу у пласману у групну фазу Лиге Европе.

За Црвену звезду је наступио на 59 утакмица и постигао је 12 голова.

Канги ће друштво у Спарти осим Срђана Плавшића правити и Михаило Ристић, који је у Праг стигао на позајмицу из Краснодара, уз право на откуп уговора.

Тако ће Спарта имати Звездин трио из прошле сезоне.

Пре Канге Црвену звезду је напустио Рикардињо (Тосно), са којим је споразумно раскинут уговор.

Повезане вести

Leave a Comment