Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Иновације на тренингу

Осмог дана боравка у Анталији фудбалери Црвене звезде настављају са ритмом рада од два тренинга на дан.

Овог јутра, након кише која је током ноћи падала у Анталији, наше играче по изласку на терен дочекало је облачно и нешто хладније време.

У преподневни тренинг данас наши играчи уведени су кроз вежбе за пас у игри на скраћеном простору, користили су се сви елементи који су касније били употребљени у игри.  Што се тиче физичког аспекта данас је на програму био тренинг брзинске издржљивости кроз игру на скраћеном простору. Наши играчи радили су подељени у екипе, а сваки задатак имао је такмичарски значај, што је врло битно иако је реч о тренингу. Свака екипа показала је огромну жељу за победом. Одиграно је дванаест мечева по три минута и тиме су наши игрчи комплетирали физичке задатке. Сутра их очекује сусрет са Ујпештом, где ће . Екипа полако улази у такмичарски циклус који нема толико физичких захтева, колико је фокус на томе да наши играчи буду што бржи, да имају хитрије реакције и то се на данашњем тренингу највише радило.

На другој страни терена наши голмани радили су на развоју брзине реакције. Коришћени су врло занимљиви и помало неуобичајени реквизити за један фудбалски тренинг. У рукама тренера голмана Душана Гашића нашао се тениски рекет, а голмани су имали задатак да ухвате или одбију снажне ударце које им је упућивао. Како би што боље реаговали на мали предмет који им долази у сусрет они су морали да имају изузетан фокус. Сходно томе, када се прешло на рад са већом лоптом нашим голманима је било још лакше да се добро покажу.

Такође, у раду је коришћена и одбојна мрежа. Након ударца у њу лопта добија велико убрзање, захтева брже реакције него што је то случај код обичног ударца и самим тим побољшава рефлексе наших голмана. У последњем делу рада као реквизит коришћен је параван који је имао за циљ да сакрије путању лопте када се упути шут на гол и тиме отежа посао уварима мреже. Индивидуални део рада припремио их је на оно што их је очекивало у наставку рада када су се прикључили екипи. У кратким мечевима на ограниченом делу терена голмани су, како би сачували гол, морали да одговоре великом брзином на мноштво удараца из бизине.

Наши голмани већ су се привикли на креативан приступ рада и на све захтеве тренера Гашића који истиче да се четворица чувара мреже одлично сналазе.

Повезане вести

Leave a Comment