Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалКлупска дешавањаНајновијеПрипремеФудбал

ЖФК започео припреме, Мијаиловић и Пижон пружили подршку

Пижон и Мијаиловић пружили подршку ЖФК

Женски фудбалски клуб Црвена звезда започео је припреме за други део сезоне. Подршку на старту припрема пружили су председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић и четврта Звездина звезда, Владимир Петровић Пижон.

На првом тренингу на реконструисаним теренима иза јужне трибине стадиона „Рајко Митић“ председник Мијаиловић и Звездина легенда Пижон Петровић пожелели су девојкама успешно пролеће.

Црвено-беле су у четвртак одрадиле први тренинг, а до 20.фебруара ће тренирати у Београду. 14.фебруара заказана је провера против шампиона Хрватске ЖНК Осијек у Осијеку. Осијек је титулу шампиона освајао у претходних једанаест година узастопно.

Од 20. до 28.фебруара Звезда ће боравити на Златибору, где је заказана и пријатељска утакмица против шампиона Црне Горе, ЖФК Брезнице из Пљеваља.

У Црвену звезду се вратила голман Бојана Ратковић из љубљанске Олимпије, док се чекају позитивне вести око два нова појачања. Најбитније је да су све девојке на окупу, и да одлазака нема.

Тренер Александар Петровић истакао је да ће Звезда пред пут на Златибор прву фазу припрема одрадити у Београду, како би због дуже пауте што спремније дочекале контролне утакмице.

Прву фазу припрема ћемо одрадити у Београду, провераваћемо физичку припрему играчица због дуже паузе. Први контролни меч имамо 14.фебруара у Осијеку, а 20.фебруара престоји одлазак на Златибор, где ћемо поред рада одиграти и четири утакмице. Заказали смо дуел против првака Црне Горе, екипе Брезнице, а постоји шанса и за дуел против првака Словеније, Олимпије.

Седам кадеткиња и две омладинке су са репрезентацијом пред ЕП до 17 година у Мађарској и у Португалу за две године старије. То нам мало ремети планове, али желимо пласмане обе наше репрезентативне селекције на завршна такмичења.“

Шеф стручног штаба најавио је Звездине амбиције у Купу Србије.

Ниједна играчица није напустила екипу, вратила нам се Бојана Ратковић. На проби су две играчице, из Амстердама и БиХ. Надамо се да ће Управни одбор добро одрадити посао, јер имамо велике амбиције у Купу Србије. Желимо трофеј.“

Катарина Ђорђевић, капитен Звездиних девојака, истиче добру атмосферу у екипи, услове за рад, и борбу за трофеј у Купу.

Почетак припрема је као и сваки почетак, јако тежак. Тренирамо свакодневно и у теретани и на новим велелепним теренима који су ове јесени изграђени. Надамо се да ће се уложени труд у припремном периоду вратити на терену у најбитнијим тренуцима. Услови и атмосфера су заиста дивни и хвала управи на томе. Амбиције су нам као и увек на највишем нивоу. У првенству ћемо се трудити што више будемо могли, али приоритет нам је освајање Купа Србије. Желим свим саиграчицама срећан почетак и да нас повреде заобиђу у широком луку, како би остварили зацртано.“

Црвена звезда је јесењи део сезоне завршила на другом месту иза вишеструког шампиона Спартака са осам бодова заостатка.

Црвено-беле пролећни део сезоне започињу 17.марта утакмицом против Рада на помоћном терену иза јужне трибине.

Повезане вести

Leave a Comment