Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Црвено-беле дочекују Железничар у дербију кола

Одбојкашице Црвене звезде после тесног пораза од Визуре у прошлом колу очекује још један тежак противник – Железничар из Лајковца. Црвено-беле су у првом делу сезоне убедљиво изгубиле од сутрашњег противника, али сада имају прилику за реванш.

Екипа Железничара из Лајковца већ дуги низ година је стабилан суперлигаш. Међутим, ове сезоне направили су корак више и директно се укључили у борбу за трофеје. Пред почетак сезоне у Лајковац се вратила једна од најбољих играчица у домаћој лиги, Јована Јовичић, а у дијагонали са њом је техничар Јелена Вигњевић. Још једна бивша играчица ТЕНТ-а је сада у саставу екипе коју води Светлана Илић – Јелена Станимировић. Управо оне чине основу игре Железничара и праве највише проблема противничким екипа. Такође, тим из Лајковца је једна од најбољих серверских екипа у Лиги, па ће црвено-беле посебну пажњу морати да обрате на пријем. У досадашњем делу такмичења забелижиле су 12 победа уз два пораза (Визура, Јединство СП), и са 36 бодова, једним више од Звезде, заузимају другу позицију на табели. Победама над екипом Визуре изборили су финале Купа у коме ће се са нашим тимом борити за трофеј почетком марта.

Екипа Александра Владисављева пружила је врло добар отпор актуелном шампиону Визури и без капитена Лукић и Ане Бјелице поражена тек у петом сету. Понестало је снаге у одлучујућем сету и без правих реакције у блоку црвено-беле нису могле више. Прилику за поправни и повратак на друго место на табели имаће на домаћем терену, против директног конкурентна за врх табеле.

Утакмица у УСЦ ,,Вождовац“ на програму је у недељу, 4. фебруара са почетком у 18.00.

Повезане вести

Leave a Comment