Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеОдбојкаОдбојка

Звезда Експрес! Одбојкашице без милости против Железничара!

Одбојкашице без милости

Одбојкашице Црвене звезде савладале су Железничар у дерби мечу 15. кола БПШ Суперлиге Србије са убедљивих 3:0, по сетовима 25:10, 25:21, 25:19.

Победом над конкурентом црвено-беле су се вратиле на 2. позицију на табели Суперлиге.

Звездине даме су сливито кренуле у дуел против Лајковчанки. Врло брзо на семафору је стајало 7:1 за наш тим, а на техничком тајм ауту било је 12:2. Одлично су сервирале Милка Стијепић и Милица Тасић, а непрелазна на мрежи је била Сара Вучићевић која у првом сету имала 4 блока. Звезда је одржавала стечену предност, а у завршници је са шест везаних поена дошла до чак петнаест сет лопти. Другу је искористила Вања Букилић за вођство црвено-белих – 25:10.

Гошће су биле знатно боље у наставку, али недовољно добре. Након новог блока Вучићевићеве Звезда је повела са 10:7. Међутим, пришле су Лајковчанке на поен заостатка 11:10, али су црвено-беле серијом од 4:1 (три поена одличне Милке Стијепић) поново одмакле. Два везана аса Кутлешићеве приморале су нашег стратега Александра Владисављева да затражи тајм аут код резултата 17:15. Звезда је везала два поена, сачувала стечену предност до краја другог сета и после блока Божице Марковић дошла до три сет лопте. Грешком Железничара наша екипа је дуплирала вођство – 25:21.

На старту трећег периода игре гошће су имале три поена предности 8:11. Милка Стијепић је нанизала два поена, а потом је и Божица Марковић изблокирала за изједначење. Црвено-беле после техничког тајм аута преокрећу на 14:12. Серијом од четири поена, два последња су дело Милице Тасић, Звезда је повела са 18:14, а након блока Бојане Миленковић и са 20:15. Нова три поена у низу донела су нашем тиму шест меч лопти, Миленковићева је искористила другу за славље Звездиних дама – 25:19.

Најефикаснија била је Милка Стијепић са 17 освојених поена. Милица Тасић и Бојана Миленковић су додале по 10, а Сара Вучићевић 9 поена, од чега пет из блока.

Црвено-беле су доминирале на мрежи са 10 блокова, седам више од ривалки које су направиле чак 22 грешке чиме су знатно допринеле да овај тријумф буде убедљив.

У наредном 16. колу БПШ Суперлиге Србије одбојкашице Црвене звезде гостују екипи ТЕНТ у Обреновцу.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА – ЖЕЛЕЗНИЧАР 3:0 (25:10, 25:21, 25:19)

Београд, дворана: УСЦ Вождовац. Гледалаца: 300. Судије: Анђелко Поповић и Роберт Леко.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Чанак 4, Стијепић 17, Ђурић, Марковић 2, Милуновић, Ђорђевић, Миленковић 10, Тасић 10, Букилић 1, Вучићевић 9, Лукић, Степановић (либеро). Тренер: Александар Владисављев.

ЖЕЛЕЗНИЧАР: Спасенић (либеро),Грујичић, Лазаревић, Василева, Митровић 4, Јовичић 4, Кутлешић 5, Андрић 1, Младеновић 17, Тошић, Станимировић 10, Вигњевић 3. Тренер: Светлана Илић.

Повезане вести

Leave a Comment