Moja Crvena Zvezda
FeaturedVažne vestiВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Дилан Енис је држављанин Републике Србије

Дилан Енис, кошаркаш Црвене звезде, добио је српски пасош. То значи да ће у наставку сезоне наступати у дресу црвено-белих као формално домаћи кошаркаш. Ову информацију пренео је „Службени гласник“. Решење је потписан у кабинету премијера Србије, Ане Брнабић.

Канадски кошаркаш, пореклом с Јамајке, релативно је кратко у Србији, пошто је пре доласка у Црвену звезду крајем прошле календарске године неколико месеци носио дрес Мега Бемакса, где се наметнуо спортском сектору шампиона Србије и региона.

Ово ће свакако помоћи Душану Алимпијевићу у наставку сезоне, када крену искушења у домаћим такмичењима, у којима важе ограничења везана за број страних играча.

Звезда поред Канађанина Дилана Ениса од странаца у тиму има и Доминиканца Џејмса Фелдина, Американца Тејлора Рочестија, Француза Матијаса Лесора, Словенца Алена Омића, као и Македонца Пера Антића и Црногорца Милка Бјелицу, који су само формално страни играчи.

Оваква пракса није ништа ново, јер су спортисти и раније добијали српске пасоше. Од кошаркаша то су били Чарлс Џенкинс и Демаркус Нелсон у Звезди или Адин Врабац из Партизана, док су Бразилци Евандро и Клео такође добили српски пасош.

Дилан Енис игра у све бољој форми, након одређеног времена које му је било потребно за прилагођавање на нови клуб и притисак који он са собом носи. Одушевио је навијаче партијом против Олимпијакоса у Евролиги, а одличну ролу имао је против Басконије, у поразу у Виторији, када је практично био једини расположени играч у нашем тиму. Након утакмице против Грка Дилан Енис изабран је у петорку кола, а најбољи тренер рунде био је Душан Алимпијевић.

Наредну прилику да настави у добром ритму имаће већ у петак, када Звезда у Пиониру игра против миланског Арманија. Меч почиње у 19 часова и игра се у хали „Александар Николић“.

Повезане вести

Leave a Comment