Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаНајновијеРукомет

Рукометаши поражени у 85.“вечитом дербију“

Рукометаши поражени у дербију

Рукометаши Црвене звезде поражени су у „Шумицама“ у дербију у 85.“вечитом дербију“ у оквиру 15.кола Суперлиге, 23:25 (11:13).

Прилику да дебитују добила су два нова појачања Иван Рајичевић и Никола Ивановић.

Иако почетак утакмице није наговештавао крајњи исход, Звезда је олако и брзо изгубила стечену предност. Младен Шотић је донео предност 5:2, а Звезда је енергичном игром чувала вођство до 20.минута (6:8). Голман Дејан Милосављев је одбранио два зицера и улио самопоуздање гостима, а након тајм-аута тренера црно-белих Ненада Максића, уследила је серија 6:1 за тотални преокрет.

Црено-бели су на полувреме отишли са два гола предности 11:13, након искоришћеног седмерца капитена Живковића у последњој секунди.

Нису гости губили предност у другом полувремену, и поред Звездиних налета. Црвено-бели су у неколико наврата имали прилику да преокрену резултат и код једног гола минуса да се тотално врате у меч, али нису искоришћавали ситуације један на један у контранападу, у три наврата, а ни имали присебности у одлучујућим моментима.

Црвена звезда је стизала до једног гола минуса, имала и два играча више, али није бирала најбоља решења у нападу. Црно-бели су у финишу повели са 21:25, Звезда стигла до 23:25, али опет испустила шансу да приреди велики повратак и драму у последњим минутима.

Најефикаснији је био Младен Шотић са 7 голова, по 4 су постигли Кљајић и Милосављевић.

Звезди следи борба за плеј-оф, а у наредном колу гостује екипи Рудара у Костолцу.

Црвена звезда – Партизан 23:25 (11:13)

Београд, дворана: ЦКС „Шумице“. Гледалаца: 700. Судије: Александар Панџић (Нови Сад) и Иван Мошорински (Нови Сад). Седмерци: Црвена звезда 4 (3), Партизан 5 (5). Искључења: Црвена звезда 6, Партизан 14 минута.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Шотић 7, Радисављевић, Хорват, А. Бабић 3 (1), Ивановић 1, Пешић, Љубеновић, Бугариновић, Милосављевић 4, Пејчиновић, Рајичевић, Мандић 2, Д. Бабић 2, Кљајић 4 (2), Зејак, ЂурковићТренер: Ненад Перуничић.

ПАРТИЗАН: Бутулија 6, Јокић, Живковић 5 (3), Грубић, Радовановић, Павловић, Миленковић 3, Минић 1, Милосављев, Пижурица, Ђуричић, Трнавац, Недељковић, Стевановић 8 (2), Гленџа, Максић 2. Тренер: Ненад Максић.

Повезане вести

1 comment

Loki феб 11, 2018 at 12:31

Ova ekipa RK Crvena Zvezda je poluamaterska… Najbolji igrac promasuje 3 zicera, skace golmanu na metar od njega i ovaj mu brani!!!??? Negde oko 6 kontranapada promasujemo!!!??? Parizan ima golmana i veterana Butuliju i to je to…mi nemamo ni to…katastrofa…i Zvezda i nas ligaski rukomet…

Reply

Leave a Comment