Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Звезда дочекује Задар, циљ сачувати врх

Кошаркаши Црвене звезде мтс у последњој утакмици 20. кола АБА лиге дочекују Задар. Победом би црвено-бели пред дужу паузу, сачували прво место на табели. О предстојећем мечу говоре тренер Душан Алимпијевић и првотимац Немања Дангубић.

Кошаркаши Црвене звезде мтс у финиш лигашког дела сезоне у АБА лиги јтд улазе као првопласирана екипа на табели.

Међутим, пред последње три рунде (Задар, Игокеа у Лакташима и Цибона у Београду) посао и циљ да се обезбеди предност домаћег терена кроз плеј-оф, далеко од тога да је завршен.

Први од три ривала (пред паузу која следи због обавеза у националном купу и националног тима у квалификацијама) је екипа Задра.

Црвено-бели су у првом сусрету ове сезоне стигли до тешке али заслужене победе резултатом 88:76, међутим, тренер Душан Алимпијевић упозорава да екипа Задра игра константно добро, и да мора бити схваћена максимално озбиљно:

Остала нам је у сећању та прва утакмица у Задру, која је била неизвесна, тешка, у спортском смислу врло „непријатна“. Са тим размишљањима и сећањем на први дуел, сада дочекујемо Задар чија игра је константно добра током целе сезоне. Позвао бих навијаче да дођу и пруже нам подршку, како би дошли до нове победе. Колико је важна домаћа публика, видели смо примера ради, управо у Задру где су њихови навијачи увек значајан фактор у свакој утакмици – рекао је тренер црвено-белих који ће моћи да рачуна на све играче, осим Пере Антића који се опоравља и припрема за завшницу националног купа.

И Немања Дангубић, који већ има богато искуство играња утакмица у АБА лиги, позива на опрез:

Задар је добра екипа, у врху су табеле и не сме бити никаквог ни најмањег опуштања. Њихов стил је познат, имају добре шутере у тиму, ове сезоне играју константно добро, и зато морамо од старта врло озбиљно да „уђемо“ у ову утакмицу, јер сада када смо први на табели, желимо да сачувамо то прво место и обезбедимо предност домаћег терена у доигравању. Позвао бих и наше навијаче да нам пруже подршку како би приказали још једну добру партију, и победом у добром расположењу дочекали национални куп у Нишу – рекао је Дангубић.

Карте за утакмицу 20. кола АБА лиге Црвена звезда мтс – Задар могу се пронаћи по стандардним ценама у свим пословницама Евентима, и на дан утакмице на благајни дворане „Александар Николић“.

Последњи меч 20. рунде регоналног такмичења, пред нешти дужу паузу (наредни меч црвено-бели играју 5. марта против Игокее у Лакташима, игра се од 18 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

Leave a Comment