Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездина кућа славнихКлупска дешавањаКошаркаКошаркаНајновије

Бранко Лазић, капитен и нови рекордер клуба!

Утакмица 20. кола АБА лиге Црвена звезда мтс – Задар у такмичарској сезони 2017-2018, остаће уписана златним словима у историји клуба, као утакмица у којој је капитен екипе Бранко Лазић постао играч са највећим бројем утакмица у црвено-белом дресу!

„Шљакер није обичан радник, то је нешто много, много више“

Бранко Лазић ће у понедељак 12. фебруара 430. пут носити дрес Црвене звезде и тако на „вечној листи“ престићи чувеног бека шутера Слободана Николића, који је 429 пута облачио дрес црвено-белих у званичним утакмицама!

Ово је прича о човеку, који је својим радом и упорношћу, од 2011. године до данас растао уз клуб, и постао репрезентативац, капитен и човек коме трибине скандирају име, иако никада себе није „гурао“ у први план – капитен и звездина „десетка“ Бранко Лазић.

Љубитељи кошарке, навијачи, пуне трибине, су на овим просторима увек волели посебне, оне који су имали то нешто, који су знали да испричају „виц” на паркету, који су знали да затрпају кош противника, да додају лопту иза леђа, да ураде нешто непредвидиво, да је „убаце” са 8 метара, да „продају” дриблинг као на терену иза зграде.

Ово је прича о човеку који неће свако вече „испоручити” 25+ поена, 10+ скокова и дизати публику на ноге „финтама” и „форама”, али је цењен, можда и више од оних који су све то имали…. ово је признања да се без таквих људи не може. Без таквих који ће да улете у рекламу, који ће и буквално да прокрваре и да се „искасапе” за тим, који ће својим делима у пракси одавати пошту, и цитирати онај епски говор Ал Паћина из филма „Any Given Sunday”. Јер, да ли постоји веће признање од оног када Вам цела хала скандира име, и то више пута, а нисте суперзвезда?

Називају га „дискретним херојем”, тренери попут оних који носе префикс „велики” га сада бирају као играча кога би радо желели да виде у свом тиму, стални је кандидат за најбољег дефанзивца Евролиге. Али, највеће признање је већ добио, оно на отвореној сцени, када ти ставе до знања, да то што радиш, радиш најбоље и да знају да дајеш 110 посто из себе…

Бранко Лазић, један од највећих који су носили црвено-бели дрес у историји овог кошаркашког клуба.

Ово је „ода” истрајности, упорности, огромном раду, ненаметљивости… (њега нећете видети на насловницама недељника, он није „целебритy”), већ о цеђењу последње капи зноја да би се достигао одређени ниво, без пречица, најтежим путем. Сада је онај евролигашки „топ” ниво, а многи не знају да је Бранко на почетку свог кошаркашког пута„испао“ из прве конкуренције као кадет ФМП-а. Преко „Колеџа“ се годину дана касније вратио у ФМП , и од тада никада више, нигде није био вишак, већ мера за спремност.

Ни у Железнику, ни у Црвеној звезди, био је заправо, све бољи и бољи… Никада није имао епитет шутера, али је шут усавршавао са најбољима. Сада када је сам по правилу погоди, као у одлучујућој утакмици полуфинала АБА лиге са Цедевитом у Загребу.

У сезони 2015-2016 на првој прозивци појавио се након ригорозног програма исхране и тренинга, спреман да одмах заигра утакмицу.

Тај човек је пример савременог „гвозденог пука“ никакав „дискретни херој“ већ најбоља дефиниција тимског играча, који је спреман да „изгине“ за тим, и то ће многи схватити, када буде отишао.

Зато што ћути и ради, зато што је увек ту за тренера, саиграче, клуб.

Макаби, Реал, Тамиш, Напредак…није важно и нема разлике, увек је ту са 100 посто. Нема сувишних питања „зашто и како“.

Или у преводу, речима Марка Симоновића 22.12.2016. године након велике евролигашке победе над Реалом:

„Носи ме енергија. Кад видим Лазу (Бранка Лазића) како игра, колико се баца, а знам да дечка боли цело тело…Мене то додатно мотивише, као и остале момке из тима. Какав бих ја био човек када не бих ценио тај труд? Било би ме срамота.“

Бранко Лазић:
Трудим се да на сваком тренингу дам свој максимум како бих зарадио минуте на утакмици, а на мечевима се трудим да сваки минут искористим на најбољи могући начин. Можда је и због тога дошло поверење навијача, а ја ћу се и даље трудити да радим свој посао за добробит екипе и клуба…

Тако једноставна и проста „филозофија” човека који је на најкомпликованији и најтежи начин постао симбол звездиног успеха.

Бранко Лазић: Рођен 12.01.1989. Љубовија
Позиција: бек/крило
Поникао у КК Младост, од 2007. године у КК ФМП, од 2011. године у КК Црвена звезда, за коју је одиграо 430 утакмица.

Бранко Лазић никакав „дискретни херој” већ „шљакер” најбољи тимски играч и дефанзивац кога можете да гледате „ових дана”. Уживајте док траје…

Ранг листа КК Црвена звезда:
Лазић Бранко 430
Николић Слободан 429
Богосављев Предраг 423
Вучинић Драгиша 354
Радивојевић Вук 354…

Прву утакмицу у дресу Звезде одиграо је на старту Јадранске лиге против Хемофарма 8.10.2011. До данас је убацио 1941 поен и одиграо 430 утакмица. Наставиће се…

Повезане вести

Leave a Comment