Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Црвено-бели од среде у Нишу

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у среду у поподневним часовима у Ниш где играју од четвртка очекују утакмице завршнице „Купа Радивоја Кораћа“.

Први противник у четвртак од 19:30 часова je екипа Борца из Чачка. Уколико прођу прву препреку, следећи ривал у суботу од 17 часова бољи из дуела ФМП- Металац.

Кошаркаши Црвене звезде мтс путују у среду у поподневним часовима у Ниш, где ће од четвртка наступати на завршници Купа Радивоја Кораћа.

Црвено-бели одлазе у Ниш са жељом да одбране трофеј, и да се са завршног турнира врате са „Жућковом левицом“.

Пред турнир, који црвено-бели отварају утакмицом са чачанским Борцем у четвртак од 19.30 часова у дворани „Чаир“ тренер Црвене звезде мтс Душан Алимпијевић изнео је своја очекивања:

Одлазимо на Куп у веома доброј форми, са девет победа у Евролиги, са првог места у АБА лиги. Оно што је мени најважније од свега је да су играчи у доброј форми. Веома смо мотивисани, желимо Куп и идемо у Ниш са највећим могућим мотивом да освојимо трофеј.

Екипа Црвене звезде мтс би уколико елиминише екипу Борца, у суботу у вечерњем термину играла за пласман у финалеса бољим из дуела ФМП-а и ваљевског Металца. Распоред је згуснут, црвено-бели могу да одиграју три утакмице у непуна четири дана.

У одређеној смо предности јер три утакмице у четири дана, таква ситуација је можда и нама најближа од свих ривала. Навикли смо на такав распоред када имамо мањак времена за спремање утакмице против наредног противника. Имамо много играча који желе да освоје свој први трофеј, јер је ово нови тим у односу на претходну годину.

Константно показујемо од почетка сезоне врсту прогресије и напретка. Рекао сам и пре овог Купа да мини циклус који смо означили са мечевима против ФМП-а, Арманија и Задра, као својевремну припрему за Куп Радивоја Кораћа. И као што сте видели, екипа ће бити у потпуности спремна. Видели сте да смо ротирали екипу и сачували свежину која ће нам бити потребна – рекао је тренер црвено-белих и додао да ће екипа бити потпуно комплетна у Нишу, укључујући и Перу Антића.

Капитен Црвене звезде мтс и од понедељка рекордер по броју одиграних утакмица у црвено-белом дресу Бранко Лазић био је конкретан и јасан када је износио очекивања од завршног турнира:

Наш циљ се зна, одбрана трофеја од прошле године, и спремаћемо се од утакмице до утакмице јер је такав формат такмичења. У сваку утакмицу улазићемо озбиљно и максимално мотивисано јер је куп специфично такмичење, али понављам желимо да освојимо још један трофеј.

Поред завршнице националног купа, у Нишу ће се као и прошле године играти „Мини куп Беобаскет“ на коме ће играти и пионири КК Црвена звезда мтс. Најмлађи црвено-бели се налазе у групи А са екипама Борца, ФМП-а и репрезентације региона Источне Србије.

Утакмице ће се играти од петка у ОШ „Душан Радовић“, а финале је на програму у недељу од 13 часова у дворани „Чаир“.

Повезане вести

1 comment

Србин са Космета феб 14, 2018 at 22:17

Хајде момци у црвено-белом,узмите лагано и овај трофеј!
Први у низу…

Reply

Leave a Comment