Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеФудбал

Мркела – Развој омладинаца приоритет

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела је поводом преласка седморице Звездиних омладинаца у Графичар изјавио како верује да ће ти играчи врло брзо показати да могу да конкуришу и за први тим Црвене звезде.

Захваљујући сарадњи Црвене звезде и Графичара, Звездини млади фудбалери сада имају праву средину у којој могу да стасавају уз старије и физички јаче фудбалере.

— Потписивањем сарадње са Графичаром омогућено је да играчи од којих се очекује да врло брзо буду конкурентни за први тим буду пребачени из омладинског погона у Графичар. Веома је важно да се они кроз утакмице правилно развију и што пре заиграју и за први тим — рекао је Мркела.

Александар Станковић, Алекса Терзић, Вељко Николић, Немања Стојић, Слађан Ракић, Југ Станојев и Стефан Цветковић су из омладинске екипе прослеђени у Графичар. Тиме су и Звездини омладинци значајно ослабљени, и могу да се очекују и одређене осцилације.

— Пребацивањем чак седморице играча у Графичар ослабљен је омладински тим, али треба рећи да нама није приоритет освајање титуле у омладинској категорији. Наравно, покушаћемо да задржимо прво место. Али, свесно смо одлучили да радимо на сазревању играча, па се неће по сваку цену јурити титула — објаснио је Мркела.

Црвена звезда ће на пролеће обезбедити директне преносе мечева Графичара како би звездашка јавност могла на делу да види учинак чак седморице Звездиних фудбалера.

Повезане вести

Leave a Comment