Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЗвездине легендеИсторијаКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Форма је пролазна, класа је вечна: Капитен исписује историју!

Капитен Милијаш

Капитен ФК Црвена звезда, Ненад Милијаш забележио је 232. наступ у црвено-белом дресу на утакмици против Јавора и тако постао играч са највише утакмица за клуб после 1991.године!

Звездин капитен је тако претекао некадашњег саиграча и капитена Дејана Миловановића (231). Само још један играч је након 1991. године сакупио преко 200 наступа за Звезду, то је голман Звонко Милојевић.

Капитен Милијаш је на 232 утакмице постигао 68 голова. 185 је одиграо у првенству, 23 у Купу и 24 у Европи. Од трећег доласка у клуб још увек није затресао мрежу у Суперлиги, а ове сезоне је био два пута стрелац.

Из слободних удараца је 13 пута тресао мреже, 15 пута је погодио са беле тачке, а три пута је остварио хет-трик (Бежанија, Јагодина, Спартак). Највише голова је постигао против Јагодине – 7.

Тренутно се налази на 16.месту по броју одиграних утакмица у клупској историји, иза чувеног Бранка Станковића (243).

Повезане вести

3 comments

Goran феб 19, 2018 at 09:12

Glupani samo i znate to minuse da dajete i mrzite komplksi haha…

Reply
Goran феб 18, 2018 at 10:41

Svaka cast za sve Mikiju,ali uskoro puni 35 i krece u 36tu i to je to sto se tice Zvezdinog prvog tima,na kraju sezone mu dati da podigne pehar ili oba pehara,zahvaliti se nekim poklonom ili revijalnom utakmicom i eventualno moze neka pozicija u mladjim kategorijama ali nikako i sledece godine da igra,ne treba se brukati i u 36 potpisivati neke ugovore i uzimati mesto klincima koji dolaze i kojih ima puno…

Reply
RaPe Delija феб 18, 2018 at 00:10

Jedan od meni najdrazih nasih fudbalera u zadnjih 15 godna….. Cesto osporavan od strane navijaca zbog nedostatka brzine, koju je nadoknadjivao inteligencijom, stasnom levom, prekidom, tacnim pasom…. Fudbaler starog kova, da je imao jos tu brzinu igrao bi sigurno duze u ligama petice…. Dobar covek, posten, skroman, povucen, vracao se u nas fudbal i doneo nam puno lepih pogodaka i pobeda…… Sve najbolje Miki!!!

Reply

Leave a Comment