Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Почиње нови Евролигин турнир у организацији Црвене звезде

КК Црвена звезда мтс поново ће имати привилегију да угости најбоље екипе Европе у узрасту до 18 година. Турнир под именом Adidas Next Generation “Марко Ивковић“ почиње у петак од 10 часова, а отвориће га црвено-бели јуниори у мечу против Сарајево Спарса.

Евролигин квалификациони турнир за јуниор под именом Adidas Next Generation “Марко Ивковић“ и ове године ће се одржати у организацији Црвене звезде мтс. Дом талентованих младих кошаркаша од петка до недеље биће дворана у Железнику, а као што су већ љубитељи кошарке навикли програм ће се одржавати од ујутру до вечерњих часова.

Ове године за последње, четврто место које победнику доноси аутоматски пласман на Фајнал ејт који ће се одржати у дворанама „Александар Николић“ и „Штарк Арена“ у Београду у мају, бориће се у групи А екипе Црвене звезде мтс, Анадолу Ефес-а, сарајевских Спарса, италијанске Венеције, док су у групи Б Мега Бемакс, Партизан НИС, Цибона и чешка екипе ГБА Праг.

О предстојећем турниру говорио је први тренер јуниорског тима КК Црвена звезда Бојан Ђерић:

Ми овај турнир дочекујемо у радном расположењу. Немамо неких проблема везаних за здравствени билтен и сви играчи су спремни. Дуго година учествујемо на овом турниру и познајемо квалитет екипа против којих ћемо играти. Имамо одређене информације о ривалима и трудили смо се да припремимо утакмице што је боље могуће. Гледајући брошуру турнира, подсетио сам се колико је великих играча изашло са турнира који нас очекује и немам сумње да ће тако бит и када се заврши овај – рекао је тренер црвено-белих јуниора Бојан Ђерић, а онда додао:

На завршном турниру АБА лиге нисмо били фаворите јер смо наступали са играчима генерације 2000/2001. Мега је на том турниру имала три играча 1999. годиште који наступају у сениорском такмичењу. Ми смо себи поставили високе циљеве, а десило се то што се догодило, а наш састав и на Евролигином квалификационом турниру остаје исти. Концепт клуба је такав да се ми меримо са излазним генерацијама на нивоу Европе, а то није правило проблем само у АБА лиги. Лично мислим да је боље млађе играче ‘’гурнути ватру’’, а при том не мислим да није у реду што играју играчи 1999. годиште за друге екипе. Такве су пропозиције и сасвим је у реду да они наступају за своје тимове, али наш концепт је другачији. Одлучили смо да се меримо по Европи.

Свима бих пожелео добродошлицу и да уживају у турниру. Свуда где смо ишли широм Европе били смо добро угошћени и желео бих да се и други тако осећају. Не сумњам да ће менаџмент клуба поново урадити добар посао у организационом смислу – закључио је Ђерић.

Црвена звезда од 2011. године чува овај престижни трофеј посто је у претходних седам година сваке године освајала Евролигин квалификациони турнир. О предстојећим изазовима говорио је и капитен екипе Зоран Пауновић:

За нас је битно да немамо проблема са повредама. У последње време смо тренирали веома вредно да бисмо спремни дочекали турнир. Даћемо све од себе и надамо се да ћемо на крају изаћи као победници – истакао је Пауновић.

О предстојећем турниру причао је и Зоран Пањковић као представник ТВ Арена Спорт, званичног партнера турнира и клуба. Реномирана ТВ кућа ће и ове сезоне у директним преносима и одложеним снимцима пратити сва три дана, односно 12 утакмица по групама и завршницу турнира, ‘’Adidas Next Generation’’ турнира у Београду. Преноси ће бити на ТВ Арена Спорт 2:

Наше опредељење као телевизије је увек било да пратимо врхунску кошарку без обзира на то да ли су у питању сениори или јуниори. Ове сезоне смо радили преносе Фајнал фора АБА лиге за јуниоре, а чини ми се да ћемо и четврти пут у низу радити преносе Евролигиног квалификационог турнира. Ми смо регионална телевизија, а на турниру учествује неколико екипа из региона. Поред Црвене звезде, Партизана и Меге, на турниру учествују и Сарајево Спарс и Цибона. С тога, још је важније што ће преноси са турнира бити у етру целог региона који покрива ТВ Арена Спорт.

Знате и сами колико је великих играча изашло са овог турнира. Очекујемо добру кошарку и верујемо да ћемо све ове клинце гледати у сениорској кошарци – истакао је Пањковић.

Из перспективе организатора турнира говорио је директор маркетинга КК Црвена звезда мтс Филип Сунтурлић:

Велика је част и привилегија што ће Црвена звезда поново организовати турнир на ком ће се појавити најталентованији младићи до 18 година који играју кошарку у Европи. Приоритет Црвене звезде је увек био развој младих играча и тако ће бити и убудуће. Сви трофеји и успеси које смо направили у млађим селекцијама Црвене звезде представљају круну квалитетног рада тренера са млађим селекција, а овај турнир схватамо као ‘’шлаг на торти’’.

Из погледа организације, сви учесници имају најбоље могуће услове. Опште је познато да је турнир који се одржава у Београду најбољи у Европи у овом узрасту. Организационо се трудимо да наставимо у том правцу. Квалитетан рад менаџмента Црвене звезде, уз велику подршку волонтера, показаће поново своје право лице.

Испред КК Црвена звезда, захваљујемо се нашем партнеру ТВ Арена Спорт који преносом овог догађаја омогућава да млади кошаркаши буду на оку широког аудиторијума. Од почетка је потребно давати шансу младима и њихова видљивост у регион, а и шире биће јако значајно младим играчима.

Такође, захвалио бих се граду Београду и КСБ за велику помоћ, као и свим партнерима и спонзорима КК Црвена звезда који су узели велико учешће у организацији турнира.

Подсећам да је јуниорски турнир Евролиге трећи по приоритету у менаџменту најјачег европског такмичења. Одмах после Евролиге и Еврокупа и стога стратешко партнерство које Црвена звезда има са Евролигом има изузетну важност за младе играче, али и уопште српску и регионалну кошарку.

Позвао бих све гледаоце, људе који воле добру кошарку да дођу у Железник од петка до недеље и да уживају у мајсторијама које ће момци показати на терену. Финале ће показати ко је најбољи, а победник ће добити улазницу за Фајнал ејт који ће се одржати у току трајања Фајнал фора у Београду – рекао је директор маркетинга Црвене звезде Филип Сунтурлић.

Турнир започиње у петак од 10 часова када ће Црвена звезда мтс играти против екипе Сарајево Спарс. Целодневни програм наставља се и у суботу и у недељу. Финале је заказано у дворани у Железнику за недељу од 20 часова.

Текст на сајту СД

Повезане вести

1 comment

nele феб 23, 2018 at 17:50

E stvarno, pustite tog jadnog Marka da pociva u miru!! I do sada su ga i previse razvlacili po medijima, sad i vi udarate slag na tortu! To je stvarno nenormalno, ne daju mu na miru da pociva kao i onoj nesrecnoj Jeleni Marjanovic.

Reply

Leave a Comment