Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Спартак – Црвена звезда 1:2! Битна победа Звезде у тешким условима!

 

 

Фудбалери Црвене звезде забележили су битну победу у 24.колу Суперлиге у Суботици против Спартака – 2:1 (2:1). Родић двоструки стрелац.

Иако није деловало да ће бити тако, утакмица је одлучена у првом полувремену. И поред лоших услова за игру на залеђеном терену гледали смо добру утакмицу.

Тренер Владан Милојевић је извршио неколико измена у саставу, ван строја су били Филип Стојковић, Мичел Доналд и Дамијен Ле Талек, док је меч са клупе почео Бен.

Црвена звезда је доминирала током целе утакмице, а већ у првом полувремену створила неколико изгледних прилика.

Након четири минута Александар Пешић је оборен, судија Грујић показао на белу тачку, али најбољи стрелац Суперлиге овог пута није био успешан егзекутор. Пречка.

У 14.минуту капитен Ненад Милијаш је покушао у свом стилу из слободног ударца први пут, истакао се Остојић, боксовао лопту, до које је дошао Бабић, али није успео да је спроведе у мрежу.

Осам минута касније продор Гобељића по десној страни, проналази Срнића на другој стативи, из другог плана је покушао главом Срнић, брани Остојић. Непун минут касније, незгодан ударац Родића је створио проблем голману домаћих.

Пре узбудљивог финиша и три гола, видели смо три прилике за Звезду. 33.минут нам је донео две. Крстичић је повукао контранапад, избацио Пешића самог испред Остојића, али индиспонирани Пешић је лоше шутирао, одбио је лопту Остојић, Пешић асистирао Крстичићу, који није успео да је спроведе у мрежу.

 

Капитен Милијаш је у 35.минуту извео други слободан ударац, јако лепо, али опет се истиче Остојић! Парадом је спречио еврогол.

У 39.минуту повели су домаћи. Спартак је из прве прилике успео да казни Звездине промашаје и стигне до предности. Николић је леђима окренут голу примио лопту, одиграо Чечарићу, који проналази Ђуричина за 1:0.

Одмах је уследио одговор Звезде. За три минута преокрет. Стрелац Родић.

Звездин леви бек је првенац постигао у 42.минуту. Архитекта капитен Ненад Милијаш је милиметарски прецизно погодио Родића у главу за изједначење. У последњим моментима првог полувремена Родић је погодио за преокрет. Сачекао је близу ивице 16 метара једну одбијену лопту и прецизним ударцем у доњи леви угао затресао мрежу Спартака други пут.

И у наставку смо видели доста узбуђења. Црвено-бели су желели да трећим голом у раној фази другог полувремена сломе отпор противника.

Чекали смо пет минута на прва узбуђења, а онда је Звезда за пет минута имала неколико прилика.

Прво је Пешић избегао офсајд замку и желео да асистира Срнићу. Али непрецизно. Затим је Милић имао велику шансу, умало искористио грешку капитена Спартака Керкеза. Прикрао се иза леђа, стигао пре голмана Остојића до лопте, покушао да га лобује али се искупио Керкез и са саме линије избацио лопту.

Одмах је Милијаш запретио са велике удаљености у 54.минуту, али лопта је отишла поред гола. А Срнић је минут касније имао још једну одличну прилику, али лопта као да није желела у гол.

Спартак је преко Николића за само два минута имао две велике прилике, у 60. и 62.минуту, али је деветка домаћих у оба случаја лоше реализовао прилике. Имали су среће црвено-бели.

Врло хладно време, јак ветар и лош терен су у наставку умногоме утицали да не буде много прилика.

Владан Милојевић у наставку брзо извршио две измене, Бен и Рачић су заменили Милића и капитена Милијаша, а у финишу је Аџић је заменио Срнића.

Већ у среду Звезда дочекује Вождовац у 25.колу Суперлиге на стадиону „Рајко Митић“.

ТОК МЕЧА

24.коло Супер лиге

СПАРТАК – ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 1:2 (1:2)

Суботица, стадион: „Градски“.
Гледалаца:
Судија: Данило Грујић
Жути картони: Вукчевић (Спартак) – Срнић (Црвена звезда)
Стрелци: 1:0 Ђуричин 39.минут, 1:1 Родић 42.минут, 1:2 Родић 45.минут

СПАРТАК: Остојић, Стојковић, Керкез, Текијашки, Вукчевић, Јочић, Ђуричин, Главчић (92.Дунђерски), Диенг (83.М.Лучић), Чечарић (92.Матијевић), Николић. Тренер: Александар Веселиновић

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Гобељић, Савић, Бабић, Родић, Јовичић, Милијаш (75.Рачић), Крстичић, Срнић (87.Аџић), Милић (67.Бен), Пешић. Тренер: Владан Милојевић

 

ТОК МЕЧА

Прво полувреме

Иако је било под знаком питања да ли ће меч уопште бити и одигран због критичног стања терена, Суперлига је одлучила да се меч игра.

Почиње утакмица на „Градском стадиону“ у Суботици. Срећно, момци!

2.минут – Звезда први пут прети преко Милића. Покушао је у два наврата, изборио први корнер након којег није било опасности.

Пенал за Звезду! Текијашки је срушио Пешића са леђа!

4.минут – Пешић, пречка! Није искористио најстрожу казну најбољи стрелац Суперлиге!

8.минут – Немања Николић, нападач Спартака, покушао је са влеике удаљености да угрози Борјана, али није био прецизан. Далеко од Звездиног гола.

14.минут – Милијаш у свом стилу из слободног ударца, добро је загрејао голмана Остојића, који је успео да боксује лопту! Бабић је покушао у наставку, није лопта стигла до гола.

22.минут – Гобељић је лепо упослио Срнића, главом удара Срнић, брани Остојић!

23.минут – Родић! Јако незгодан покушај Родића, могло је да буде још неугодније по гол Спартака.

Пола сата игре у Суботици, јако тешки услови не дозвољавају бржу игру, али имали су црвено-бели осим једанаестерца још две прилике.

33.минут – Пешић у колосалној прилици! Крстичић је повукао контранапад, избацио Пешића самог испред Остојића, али најбољи стрелац Суперлиге лоше шутира, брани голман Спартака! У наставку је Пешић асистирао Крстичићу, али нема гола!

35.минут – Поново Милијаш, поново Остојић! Још једном је капитен Црвене звезде одлично извео слободан ударац, али поново је голман Спартака одлично интервенисао! Спречио је катастрофу голман домаћина.

39.минут – Гол! 1:0, Огњен Ђуричин! Казнили су домаћи промашаје Црвене звезде! Николић је леђима примио лопту, одиграо Чечарићу у казненом простору, који асистира Ђуричину, који није имао тежак посао.

Руком је играо један фудбалер Спартака. Нова прилика за црвено-беле.

42.минут – ГОООООООЛ! 1:1, Милан РОДИЋ! Брз одговор црвено-белих! Архитекта капитен Ненад Милијаш је милиметарски прецизно погодио Родића у главу за његов првенац и изједначење у Суботици!

45.минут – ГООООООООЛ! 1:2, Милан РОДИЋ! Преокрет Звезду у последњим секундама првог полувремена! Какав дан за Звездиног левог бека! Сачекао је једну одбијену лопту близу ивице 16 метара и прецизно погодио дољи леви угао гола Спартака! Звезда води!

Полувреме у Суботици, Звезда води 2:1 головима Родића. И поред лоших услова за игру на залеђеном терену, гледали смо занимљиву утакмицу.

Друго полувреме

Почиње друго полувреме у Суботици. Нема измена.

50.минут – Прво узбуђење у наставку: Пешић је избегао офсајд замку, желео да асистира Срнићу, али непрецизно.

52.минут – Милииић! Јако близу! Прикрао се Милић и умало искористио грешку капитена Спартака, који се у последњем тренутку искупио, стигао пре Милића до лопте и са линије избацио!

54.минут – Капитен Милијаш поново прети, за сада нема гол. Поред гола.

55.минут – Срниииић… лопта није желела у гол, скренула је. Нова прилика за Звезду!

Црвено-бели пресингом на противничкој половини не дају домаћим играчима да изнесу лопту и терају их на грешку. Већ у првих десет минута четири прилике за Звезду!

60.минут – Умало да Спартак поново казни Звездине промашаје! Ђуричин је пробио по левој страни, асистирао самом Николићу, али преко гола шутира деветка домаћих!

62.минут – Николић, нова прилика. Грудима је примио лопту, покушао из окрета, али поред гола. Срећом по Звезду. Могао је Спартак до изједначења.

Прва измена Владана Милојевића: Бен је заменио Милића. Уследила је брзо и друга измена, Рачић је заменио капитена Ненада Милијаша.

79.минут – Оштро, али и непрецизно је шутирао Гобељић.

Последња измена Владана Милојевића, Аџић је заменио Срнића. Још три минута, плус надокнада времена у Суботици.

90.минут – Два минута надокнаде.

Крај меча у Суботици. Битна победа Црвене звезде на тешком гостовању и поред лоших услова.

Повезане вести

44 comments

Pera феб 28, 2018 at 07:36

Igrači Nikolić i Čečarić iz Spartaka veoma interesantni po meni najinteresantniji domaći igrači van Zvezde. Treba to dogovoriti odmah za letnju pijacu. Groblje namešta svaku utakmicu slučajno su dali izjednačujući gol u zadnjoj sekundi produžetka utakmice. Nemaju poima sa fudbalom naročito legenda Salo Ilić. Cirkus od državnog projekta onaj Vučela je lopovčina kakva se retko radja.

Reply
Dejan феб 25, 2018 at 19:30

Bravo!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2018 at 18:57

glodari se spasili opet u zadnji sekund..j…em im sve ustasko..üroslo kolo i ovo to su vec 6 boda bili bi vec prvaci i bez plej ofa

Reply
Goran феб 26, 2018 at 16:55

Ja ne pamtim da ima ijedan takav klub ne u Srbiji vec u regionu i Evropi da ga tako ken*aju golovi u 95-tom,98-om,102-gom minutu ili u 47,48 min prvog pol i to i u prvenstvu i u kupu a ponekad i u Evropi,neverovatno,ali potrosice se i ta njihova sreca svemu dodje kraj,a skrckace i koeficijent koji su sakupili sa onih 6 titula zaredom pa ima da vidimo onda kako ce da igraju u Evropi a i u prvenstvu kada mi smanjimo dugove na minimum ili ih se resimo…samo polako…Ispadace oni opet u 1 ili drugom kolu od nekih Belgijanaca,Svajcaraca,Rumuna,Hrvata,Iraca…

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 27, 2018 at 08:32

bolje da promene ime kluba u srecko

Reply
Kalderon феб 25, 2018 at 17:57

Bravo momci bravo Zvezdo, pravi Zvezdasi su uvek uz tebe.

Reply
Dally феб 25, 2018 at 17:26

Zaista ne znam šta radi ovaj Pešić u Zvezdi! Dajte ga na kaljenje u Sopot,Grafičar,ma gde god samo da ga više ne gledam!!!

Reply
Estrella Roja феб 25, 2018 at 17:23

Babić od dva miliona evra i Pešić više od 5 milona evra samo u glavi don Terzinja. Ovo je najava nove Zvezde bez stranih fudbalera, guraće se menadžerski igrači a evropska takmičenja će biti misaona imenica. Kada budemo analizirali kroz par godina šta je bio glavni razlog našeg čudesnog učešća u Ligi Evrope tekuće sezone, videće sa da je to bilo grofovo insistiranje na dovođenje stranaca koje je poznavao iz ruske lige a koji su strpljenjem, kome nismo bili vični u prošlom periodu kad su stranci u pitanju, postali igrači i doprineli podizanju naše igre. Uz njih su i neki domaći povratnici zaigrali fudbal u kome je Milojevićev sistem itekako pomogao. Odlaskom Kange, Boaćija i Le Taleka ti domaći igrači će biti ono što su igrači Zvezde bili i prošlih godina, tj. čist prosek.

Reply
vladimir феб 25, 2018 at 15:11

najvaznija su tri boda,licno nisam ocekivao neku dobru utakmicu,bilo je dobrih i losih stvari…Srnic,Milic…zalutali

Reply
Bata феб 25, 2018 at 15:03

Prvo poluvreme i prvih 15 minuta u drugom solidno , zadnjih pola sata za analizu .Pešić totalno van forme , trbalo bi probati Joveljića .

Reply
Boban феб 25, 2018 at 15:18

Nedavno reče Terzić da će Pešić će da eksplodira na proleće!
Ostaje nam da sačekamo „proleće“…

Reply
Deki феб 25, 2018 at 14:55

Kako ljudi iskombinuju od svoje korner zastavice do nas 16-erac! Bodovi se pamte a igra za analizu, nije bila losa, ja mislim pristup je bio malo neozbiljan..

Reply
LA[K]I феб 25, 2018 at 15:16

Rekao bih da je pristup odbrane bio neozbiljan. I protiv Backe je bilo slicno. U LE smo primili 3 gola na 8 meceva, da smo se ovako branili prosli bi gore od grobara! Mislim da treba Frimpong da dobije vecu minutazu! Kad god je decko dobio sansu igrao je maksimalno na profesionalnom nivou! I naravno nadam se da cemo uskoro videti Hajdina na terenu, da ne prodje kao Milosevic!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2018 at 14:36

koja smejurija od srnica i krsticica je bruka..povraca mi se od njih

Reply
Deki феб 25, 2018 at 14:32

U ligi evrope se nisim plasio za gol zvezde koliko sad!!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2018 at 14:38

i ja isto..blizu smo da ga primimo

Reply
Boban феб 25, 2018 at 15:11

U LE nije igrao Babić u odbrani.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2018 at 14:16

plasim se da nas ne kostaju ovi promasaji..3 sanse za 10min..ali sta da ocekujemo od srnica i milica

Reply
Deki феб 25, 2018 at 14:21

Primamo gol milijardu posto!

Reply
Jesse Pinkman феб 25, 2018 at 14:22

Bez tog Srnica I Milica ne bi videli Evropu.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2018 at 14:24

pa zar to znaci treba da igraju do penzije..onda neka igra Dzaja ima vece zasluge

Reply
Josif феб 25, 2018 at 14:24

Јао,Јао брате крвави дали видиш оног пацијента Бабиќа како плива у одбрани,још га платисмо 850 хиљада,паре за које смо могли да доведемо гол машину уместо ову будалу Пешиќа.Непише нам се добро ако оду Ле Талек и Боачи.позз.мкд

Reply
Hadži Dragan феб 25, 2018 at 14:30

Ben isti Rikardinjo.Za sada duplo golo.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2018 at 14:35

slazem se brate

Reply
Jesse Pinkman феб 25, 2018 at 14:13

Samo u zemlji Srbiji covek koji postigne vise do 15 golova za polu sezonu I toliko asistencija, posle 2 utakmice nema pojma.

Reply
LA[K]I феб 25, 2018 at 14:00

Ajmo od sledeceg meca Joveljica u prvu postavu! Decko treba da dobije sansu umesto ovog amatera Pesica! Sramota je sta sve masi. Igra je u principu jako dobra. Veliki kiks smo napravili kod njihovog gola, sramota je za jednu od najboljih odbrana iz LE da dozvoli protivniku onakvo setanje po sesnestercu i da igrac prodje i asistira izmedju trojice nasih! Svaka cast za Milijasa koji ih dosta muci sjajnim prekidima. Rodic takodje sjajan. Imao je srece da ga Milijas dobro nadje kod prvog gola i da neko od igraca Spartaka zakaci loptu kod drugog. Svakako nasao je pravi trenutak da proradi. Nadam se da cemo ovako nastaviti i u drugom samo sa nekim drugim igracem u spicu!

Reply
Hadži Dragan феб 25, 2018 at 14:05

Ovaj put se slažem s tvojim komentarom.

Reply
Goran феб 25, 2018 at 14:12

Odgovorio sam ti na pitanje o novom sistemu kv za LS otidji na vest pa pogledaj ako vec nisi,pozzz…

Reply
LA[K]I феб 25, 2018 at 15:02

Hvala puno 🙂

Reply
Goran феб 26, 2018 at 16:58

Nema problema druze 😉

Reply
шаљив феб 25, 2018 at 13:52

ЗНАО САМ КАДА ЈЕ ДОЛАЗИО РОДИЋ ДА ЋЕ МО ИМАТИ ЕКИПУ ,ПРИЈАТНО ЈЕ ИЗНЕНАДИО САВИЋ.ЗАДРЖАТИ БОРИЈАНА ,РОДИЋА ,САВИЋА ,РАДОЊИЋА СРНИЋА И СТОЈКОВИЋА

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2018 at 13:49

Rodic buduci centarfor. :slavlje: :slavlje: :slavlje: :slavlje:

Reply
Hadži Dragan феб 25, 2018 at 13:51

Au brate,a posle ona dva promašaja Pešića,hteo sam da umrem.

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 25, 2018 at 13:55

tragedija..ali bez obzira brate na ova dva gola ovo je vasraska ekipa..mucno je gledati krsticica,milica,gobeljica,srnica..iskreno da li mislis da sa ovim sastavom mozemo da osvojimo titulu

Reply
Hadži Dragan феб 25, 2018 at 14:06

Zatvorio Terza,ne brini. :mig:

Reply
Hadži Dragan феб 25, 2018 at 14:19

Krstičić i Pešić aut iz Zvezde na leto.

Reply
Deki феб 25, 2018 at 13:43

Ne pravis faul na centar, gledas kako igraju i primis gol. Klasika!

Reply
Josif феб 25, 2018 at 13:38

Колико шанси треба овој будали од 5 милиона евра да погоди мрежу.Ј—м ти будалу и ко те доведе.позз.мкд

Reply
Josif феб 25, 2018 at 13:13

Који лик овај Пешиќ!Каква будала,и онај Милоје ми није јасан,зашто Милијаш неизводи пенал.Ако оде Боаќи ништа од титуле.позз.мкд

Reply
Hadži Dragan феб 25, 2018 at 13:32

Pešić marš iz Zvezde.

Reply
Josif феб 25, 2018 at 13:36

Драгане брате још дуго чемо трпети овакву будалу,покида ми живце за 5 мин.Лик је очајан изиграва газду трчи по лопту да изведе пенал.позз.мкд

Reply
Hadži Dragan феб 25, 2018 at 13:49

Rodić dva gola,bravo majstore.Pozdrav za Makedoniju,moja sestra je udata u Kumanovu,ja bio vojnik u marašal Tito kasarni u Skoplju.

Reply
Josif феб 25, 2018 at 14:17

Хахаха,свака част царе!Сврати ако те пут нанесе,јасам из Велеса!

шаљив феб 25, 2018 at 13:06

ДОВЕДИТЕ ВУКАНОВИЋА,БОРОНИЈАШЕВИЋА ,ЂУРИЧИЋА И ЗАКАРИЋА ИЗ ЖЕЉЕ .ВИДЈЕЋЕТЕ ОНДА ЗВЕЗДУ КАКО ИГРА

Reply

Leave a Comment