Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

Зна се – Звезда поново освојила АНГТ!!!

Млади кошаркаши Црвене звезде мтс победили Партизан НИС 90:59 и осми пут узастопно освојили квалификациони турнир ЕЛ „Марко Ивковић“. Зоран Пауновић најбољи играч и стрелац турнира.

Јуниорски тим Црвене звезде мтс поново је освојио квалификациони турнир АНГТ „Марко Ивковић“ 2018, пошто је у финалу у хали „ФМП Арена“ савладали вршњаке из Партизан НИС са убедливх 90:59( 18:15, 22:12, 25:18, 25:14)!!!

Црвено-бели јуниори тако су остварили и 35. узастопну победу на квалификационим турнирима и већ по традицији, осми пут заредом, резервисали карту за мајски турнир са најбољим јуниорским екипама Европе.

Најбољи играч Звезде, уједно и најкориснији играч турнира у најбољи стрелац са 98 поена укупно, Зоран Пауновић постигао је 26 поена уз осам скокова и индекс 33, а двоцифрени учинак имали су и Бојан Томашевић са 18 поена и Вељко Радаковић са 12, који су обавили велики посао у одбрани и потпуно зауставили Марка Пецарског.

Од почетка утакмице црвено-бели су изузетно агресивном игром у одбрани, и паметном игром у нападу стрпљиво градили предност, која је из минута у минут расла, уз велику дозу агресије у дефанзиви која није падала, како је одмицала утакмица.

Већ на полувремену Зоран Пауновић је убацио 18 поена, а Звезда имала лепу предност од 40:27, а у другом полувремену предност је расла, до коначних +31 на крају меча, у коме се питање победника није постављало практично од самог старта утакмице.

ЗВЕЗДА: Урош Исаиловић 2, Немања Станковић 2, Лука Јовановић 2, Немања Поповић 5, Никола Манојловић, Аријан Лакић 5, Лазар Васић 4, Зоран Пауновић 26, Вељко Рдаковић 12, Бојан Томашевић 18, Милош Чојбашић 9, Лазар Живановић 5.

Реал Мадрид, Лијетувос Ритас и Хувентуд освојили су претходна три квалификациона турнира (Минхен, Хоспиталет и Каунас). Преостале четири карте за јуниорски Ф8 биће подељене кроз позивнице. Утакмице јуниорског турнира играће се у дворани „Александар Николић“, а велико финале играће се у „Штарк Арени“.

Завршни турнир у овом узрасту преклопиће се од 17. до 20. маја са Ф4 Евролиге у Београду.

Текст на сајту СД

Повезане вести

4 comments

ĐOLE BARI 91 феб 27, 2018 at 01:55

BRAVO MOMCI !!! GAZI!!! OVAJ MALI PAUNOVIĆ JE VEĆ SADA OZBILJAN IGRAČ !!!

Reply
krvavi zvezdas-DE феб 26, 2018 at 19:51

drago mi sto smo razvalili sektase…ali tu nisam video neki potencijal da se kaze da je extra talenat..sve je to samo prosek u stilu veciti talenat kao recimo Rebic..ne verujem da ce i jedan biti za prvi tim od ove generacije

Reply
Kosta феб 28, 2018 at 19:52

Kako te više nije sramota!
Ostavljaš stotine komentara,ne zna čovek koji je gori,gluplji.
Na vestima o odbojci komentarišeš košarku,pljuješ,vredjaš,a u stvari velika si dalabu.
Najverovatnije da si ti budućnost Zvezde,a ne Paunović,Tomašević,
Radaković,Lakić…

Reply
Goran феб 26, 2018 at 16:59

Gazi crnu sektu!!!

Reply

Leave a Comment